13-åring presset til å drepe søsterens kjæreste

Erkan Güverciel var 13 år da han ble presset til å skyte sin storesøsters kjæreste. Søsteren skulle tvangsgiftes, og Erkan måtte redde familiens ære i den danske småbyen Horsens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er Erkan 29 år gammel, og historien han forteller er rystende.

6.juni 1985 ble 16-åringen Hassan og moren hans funnet drept i en leiligheten i den danske byen Horsens. Bakgrunnen for drapene var at Hassan hadde blitt kjæreste med Erkans storesøster Sengyl. Men Sengyls familie, som kommer fra Tyrkia, var mot forholdet. De hadde planlagt Sengyls giftemål, og Sengyls far bestemte derfor at Hassan måtte dø, skriver den danske avisa BT.

Sengyls lillebror ble tvunget til å være med på drapene og ta skylden for dem etterpå.

- Jeg skulle være mannen som reddet familien. Jeg kunne jo ikke straffes på grunn av min lave alder, sier Erkan Güvercile til Århus Stiftstidende.

- Endelig betydde jeg noe for faren min, sier han.

Erkan bor på hemmelig adresse i Danmark. Han frykter hevn, både fra sin familie og fra familien til den drepte Hassan, når han nå forteller hva som egentlig skjedde i 1985. Erkan vil likevel ha frem sannheten om det groteske dobbeltdrapet, som ble gjennomført for at søsteren skulle tvangsgiftes.

De voksne mennene i familien forklarte ham at storesøsteren Sengyl ville bli sett på som et ludder hvis ikke kjæresten hennes Hassan ble fjernet. Familiens ære var i fare.

Hassan og moren hans ble lokket til en leilighet i den danske småbyen Horsens.

- Min far skjøt Hassans mor i pannen. Jeg sto parat med øks, klar til å kløve Hassan hode, sier den nå 29-år gamle Erkan til Århus Stiftstidende. Faren ga ham en pistol, og Erkan skjøt mot Hassan. Skuddet drepte ham ikke, og Erkans mor tok øksen og slo Hassan i hodet med den. Deretter ble alle beordret til å stikke den 16-år gamle gutten med kniv.

Erkan tok deretter på seg skylden for drapene, bare 13-år gammel. Faren forklarte ham at dette var viktig fordi Erkan ikke kunne straffes.

Men retten gjennomskuet forklaringen og idømte likevel faren 16 års fengsel. Faren sonet ni år av straffen og ble deretter utvist fra Danmark. Han bor nå i Tyrkia. Alle barna hans, også Sengyl, støtter ham fremdeles økonomisk ved å sende penger hjem.

Erkan er preget for livet av det han var med på. Han er redd for kniver, har stadige mareritt og frykter hevn fra Hassans familie.