13-åring presset til å drepe søsterens kjæreste

Erkan Güverciel var 13 år da han ble presset til å skyte sin storesøsters kjæreste. Søsteren skulle tvangsgiftes, og Erkan måtte redde familiens ære i den danske småbyen Horsens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag er Erkan 29 år gammel, og historien han forteller er rystende.

6.juni 1985 ble 16-åringen Hassan og moren hans funnet drept i en leiligheten i den danske byen Horsens. Bakgrunnen for drapene var at Hassan hadde blitt kjæreste med Erkans storesøster Sengyl. Men Sengyls familie, som kommer fra Tyrkia, var mot forholdet. De hadde planlagt Sengyls giftemål, og Sengyls far bestemte derfor at Hassan måtte dø, skriver den danske avisa BT.

Sengyls lillebror ble tvunget til å være med på drapene og ta skylden for dem etterpå.

- Jeg skulle være mannen som reddet familien. Jeg kunne jo ikke straffes på grunn av min lave alder, sier Erkan Güvercile til Århus Stiftstidende.

- Endelig betydde jeg noe for faren min, sier han.

Erkan bor på hemmelig adresse i Danmark. Han frykter hevn, både fra sin familie og fra familien til den drepte Hassan, når han nå forteller hva som egentlig skjedde i 1985. Erkan vil likevel ha frem sannheten om det groteske dobbeltdrapet, som ble gjennomført for at søsteren skulle tvangsgiftes.

De voksne mennene i familien forklarte ham at storesøsteren Sengyl ville bli sett på som et ludder hvis ikke kjæresten hennes Hassan ble fjernet. Familiens ære var i fare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer