Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flydramaet på Kjevik:

13-åring reiste alene for første gang - havnet midt i flydramaet: - Ingen kom for å snakke med meg

Gutten skal ikke ha fått noe informasjon om hva som foregikk før flyet landet.

Drama: Norwegian har varslet at de har iverksatt tiltak i etterkant av flydramaet. Det var dette flyet som skal ha vært involvert i hendelsen. Foto: Matteo Arrotta / Flickr
Drama: Norwegian har varslet at de har iverksatt tiltak i etterkant av flydramaet. Det var dette flyet som skal ha vært involvert i hendelsen. Foto: Matteo Arrotta / Flickr Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Edward Dawes' 13 år gamle sønn var passasjer på Norwegian-flyet som fikk problemer under en flyvning fra Kjevik lufthavn i Kristiansand til Gardermoen. Gutten reiste alene med fly for første gang og ble livredd.

De siste dagene har Dagbladet omtalt en hendelse med et Norwegian-fly den 4. november. Flyet skal ha stoppet opp på rullebanen før motorene skal ha blitt stanset og elektrisiteten gikk. Deretter skal flyet ha akselerert igjen, mens en av de kabinansatte fortsatt sto i midtgangen. Ifølge Norwegian skal han ha funnet plassen sin før flyet lettet fra bakken.

I tillegg skal ikke flyet ha blitt trykksatt før andre forsøk på å ta av, det vil si at det var feil innstillinger på aircondition-systemet.

Misfornøyd: Edward Dawes er misfornøyd med at kabinbesetningen ikke informerte sønnen om hva som foregikk på flyet. Foto: Privat.
Misfornøyd: Edward Dawes er misfornøyd med at kabinbesetningen ikke informerte sønnen om hva som foregikk på flyet. Foto: Privat. Vis mer

- Litt skummelt

Edward forteller at sønnen skulle reise for å delta i en dåp på Eidsvoll. Først skal flyet ha blitt forsinket med nesten tre timer. Ifølge Forbrukerrådet har gutten rett på en matkupong for å kjøpe seg mat om flyet er forsinket i mer enn to timer, noe 13-åringen ikke visste selv.

Gutten forteller at da han satt seg på flyet, gikk det først helt normalt. Så skal det plutselig ha stoppet, før det ble mørkt.

- Det var litt skummelt. Ingen kom for å snakke med meg om hva som hadde skjedd, sier gutten.

Edward forteller at sønnen var livredd da han kom fram på Eidsvoll, og synes det er synd at han fikk denne opplevelsen på sin første flytur alene.

- Han er bare en liten gutt. Jeg synes kabinbesetningen skulle ha informert ham om hva som foregikk, og jeg er ikke fornøyd med hvordan de håndterte saken, sier han.

Fikk flyskrekk

Edwards sønn har tatt fly mange ganger før, men i løpet av hendelsen fikk han litt flyskrekk.

- Jeg ble ganske redd for å fly på flyturen, men det gikk over etterpå. Man sitter jo litt igjen med den redselen, sier 13-åringen.

På tirsdag skrev Dagbladet at da flyet landet på Gardermoen skal kabinbesetningen ha bedt pilotene om å forklare passasjerene hva som hadde hendt. Pilotene skal ha gitt en vag forklaring om at en bryter hadde blitt satt i feil posisjon. Deretter forlot besetningen flyet og skal ha nektet å bli med det videre.

- Jeg tror vi fikk noen beskjeder da vi landet, men jeg skjønte det ikke helt, sier 13-åringen.

Ikke god nok kommunikasjon

Kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, skriver i en e-post til Dagbladet at Norwegians egne undersøkelser av hendelsen konkluderer med at kommunikasjonen ikke var god nok.

Utgått: Kommunikasjonssjef, Lasse Sandaker-Nielsen, forteller at Norwegians avtale med pilotenes flyselskap har gått ut. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Aftenposten
Utgått: Kommunikasjonssjef, Lasse Sandaker-Nielsen, forteller at Norwegians avtale med pilotenes flyselskap har gått ut. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Aftenposten Vis mer

- Vi forstår at gutten har blitt redd og beklager at både han og de andre passasjerene ikke fikk god nok informasjon om hva som skjedde om bord.

Edward Dawes vurderer å sende inn en klage til Norwegian på vegne av sin sønn. Sandaker-Nielsen skriver at det er viktig for flyselskapet å ivareta de reisende på en god måte, og verdsetter tilbakemeldinger.

- Jeg oppfordrer de som var på flyvningen til å kontakte vårt kundesenter direkte, slik at vi kan vurdere hver enkelt sak, skriver Sandaker-Nielsen.

Pilotene som var involvert i hendelsen er tsjekkiske og var innleid fra det slovakiske flyselskapet Go2Sky. Nå forteller Sandaker-Nielsen at avtalen med Go2Sky har gått ut.

- Avtalen med Go2Sky har nå gått ut, noe som var bestemt lenge før hendelsen på Kjevik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling