13-åring risikerer livstid

Nathaniel Brazill er tiltalt for å ha drept engelsklæreren sin. Selv om han bare er 13 år, risikerer han livsvarig fengsel uten mulighet for benådning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endringer i lovverket gjør at domstolene i Florida lettere kan dømme barneforbrytere som om de skulle ha vært voksne. I mars i år ble Lionel Tate dømt til livsvarig fengsel etter at juryen fant ham skyldig i drapet på en seks år gammel jente. Lionel, som da var 12 år, sier selv at han imiterte noen brytegrep som resulterte i at jenta døde. Han ble dømt som voksen, og må sannsynligvis sitte resten av livet bak gitter uten mulighet til løslatelse.

Farfars pistol

Nå kan 13-årige Nathaniel Brazill få samme skjebne. Det var på den aller siste skoledagen før sommerferien i fjor at han drepte engelsklæreren Barry Grunow på Lake Worth Middle School i Florida.

Nathaniel ble sendt hjem tidligere på dagen av skolens inspektør etter å ha kastet vannballonger. Politiet mener at han returnerte til skolen bevæpnet med en finkalibret automatpistol. Han drepte Barry Grunow med et skudd til hodet, angivelig fordi læreren nektet ham å si adjø til to klassevenninner. Pistolen skal ha blitt stjålet fra Nathaniels farfar noen dager i forveien.

Det er liten tvil om at det var Nathaniel som skjøt og drepte engelsklæreren sin. Drapet ble filmet av ett av skolens overvåkningskamera. Forsvarerens oppgave blir å bevise at skuddet gikk av ved et uhell.

- Da han holdt pistolen mot Grunow, startet Nathaniel å gråte. Han begynte å skjelve, og skuddet gikk av i hendene på en uerfaren 13-åring med en pistol, forklarte forsvareren da saken startet onsdag morgen.

Strøk i engelsk

Aktoratet er av en annen oppfatning og hevder Nathaniel Brazill var forbannet fordi engelsklæreren hadde strøket ham. De mener drapet var planlagt, og vil ha ham dømt for overlagt drap. Blir Nathaniel funnet skyldig, er det bare delstatens guvernør som kan benåde den dømte.

Brazill kan unngå livstid hvis juryen kommer til at drapet ikke var planlagt. Da kan han bli dømt for forsettelig eller uaktsomt drap, som har en lavere strafferamme enn tiltalen.

Rettssaken er ventet å vare i to uker.