STORE PROTESTER: Den grusomme videoen av guppen som banker 13-åringen til døde skaper opprør i Bangladesh. Foto: Munir uz ZAMAN / AFP / NTB Scanpix
STORE PROTESTER: Den grusomme videoen av guppen som banker 13-åringen til døde skaper opprør i Bangladesh. Foto: Munir uz ZAMAN / AFP / NTB ScanpixVis mer

13-åring skal ha stjålet sykkel: Seks menn banket ham til døde og la ut video av drapet på nettet

Nå er befolkningen i Bangladesh rasende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen som viser at en 13 år gammel bangladeshisk gutt bli slått og tortuert til døde av en gruppe menn, etter angivelig å ha stjålet en sykkeltaxi, har skapt enormt engasjement i Bangladesh og på sosiale medier, skriver AFP.

Nå har tusenvis av mennesker i Bangladesh tatt til gatene. De krever rettferdighet for gutten som i videoen ber om nåde:

- Vær så snill og ikke slå meg, jeg kommer til å dø, sier gutten i videoen.

Store protester Hele den fryktinngytende hendelsen ble filmet av en av dem som jaget og angrep gutten. I den 28 minutter lange filmen hører man menn som ler og håner gutten, mens de slår ham til døde.

I videoen er gutten bundet fast til en stolpe mens mennene slår løs på ham. Videoen har blitt spredt i et stort antall på sosiale medier, og i tillegg har folket strømmet ut i gatene for å protestere mot det grusomme drapet.

Denne uka formet tusenvis av mennesker en menneskelig ring rundt den lille guttens hjem. De krever rettferdighet og straff for gjengen som jaget og drepte gutten.

I videoen ropes det: «Vi må vise alle hva slags straff tyver får.» Men flere krever nå dødsstraff for det brutale drapet.

Det er ikke uvanlig at mobber jager tyver i Bangladesh, men brutaliteten i angrepet og at den er blitt lastet opp på sosiale medier, har skapt sterke reaksjoner. I tillegg tar folket et oppgjør med volden i landet.

Gutten jobbet som grønnsaksselger i byen for å hjelpe med å forsørge familien. Hans familie benekter at gutten stjal en sykkel.

- Sønnen min er ingen tyv. Alle vet det, jeg vil ha rettferdighet for drapet på min sønn, sier hans mor Lubna Aktar, ifølge AFP.

60 slagskader Politiet oppdaget under obduksjonen av den 13 år gamle gutten store skader mot hele guttens kropp, inkludert mot hodet og brystet. Ifølge BBC hadde gutten over 60 slagskader.

Politiet skal ha arrestert fem av totalt seks menn for angrepet. Én mann ble arrestert da han forsøkte å dumpe guttens kropp i et isolert område av byen Sylhet nordøst i landet.

En annen mann ble pågrepet i den saudiarabiske byen Jeddah, hvor han skal ha flydd en dag etter drapet.

- Dette er en svært trist og uheldig hendelse. Resten av gjerningsmennene vil bli arrestert snart. Ingen skal bli spart, sier innenriksminister Asaduzzaman Khan Khamal, ifølge nettstedet bdnews24.

KREVER RETTFERDIGHET: Vold er et utbredt problem i Bangladesh, og mange krever nå at mobben får dødsstraff for angrepet. Foto: Munir uz ZAMAN / AFP / NTB Scanpix
KREVER RETTFERDIGHET: Vold er et utbredt problem i Bangladesh, og mange krever nå at mobben får dødsstraff for angrepet. Foto: Munir uz ZAMAN / AFP / NTB Scanpix Vis mer