Ny video ryster USA:

13-åring skutt og drept av politiet i Chicago

Nok en politivideo har blitt offentliggjort i USA, og skaper sinne. Ifølge politiet skjøt og drepte de en 13-åring da han holdt en pistol i hånda, men bildene ser ut til å vise noe annet.

DREPT: Nok en politivideo har blitt offentliggjort og skaper sinne i USA. Ifølge politiet skjøt og drepte de en 13-åring da han holdt en pistol i hånda, men bildene ser ut til å vise noe annet. VIDEO: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Videoen fra kroppskameraet til politibetjent Eric Stillman i Chicago-politiet 29. mars ble torsdag offentliggjort av delstatens Civilian Office of Police Accountability (COPA), tilsvarende Spesialenheten for politisaker i Norge.

I videoen ser man hvordan Stillman løper etter 13 år gamle Adam Toledo i en mørk bakgate og roper ting som «Stopp med en gang!» og «Vis meg de jævla hendene dine». Han har akkurat blitt kalt ut til stedet etter melding om skyting i området.

Da Stillman tar igjen Toledo, tar det mindre en ett sekund fra 13-åringen snur seg rundt og hever armene til han skyter ham. Toledo blir skutt i brystet og det blir igangsatt førstehjelp, men livet hans står ikke til å redde.

- Jeg kjenner ikke pulsen hans, sier Stillman i videoen.

Toledo er nå blant de yngste som er drept av politiet i Illinois på flere år, skriver New York Times.

Hevder han bar pistol

Politiet hevder ifølge CNN at 13-åringen bar en pistol da politibetjenten stoppet ham, men det hersker nå sterk tvil rundt dette.

I et overvåkningsopptak fra en annen vinkel, kan man like før Toledo snur seg rundt og blir skutt se ham tilsynelatende kaste noe bak et gjerde, som det seinere ble funnet en pistol ved. Advokaten til guttens familie mener dermed at han ikke bar en pistol da han ble skutt, og at han etterkom politiets ordre om å stoppe og vise hendene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer