13-åring tatt for hagle-ran

En gutt på bare 13 år holdt hagla da han sammen med en 16 år gammel kamerat ranet en videobutikk på Karihaugen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke huske at en 13-åring har vært med på et så grovt ran som dette, sier politiavdelingssjef ved Stovner politistasjon, Stein Erik Olsen.Olsen sier imidlertid at det ikke er noe nytt at unge gutter begår ran.

- Det er flere unge gutter i den gjengen denne gutten tilhører og politiet har erfaring med dem fra tidligere av. Men dette var et særdeles grovt ran. 13-åringen holdt hagla, mens 16-åringen kommanderte mannen som sto bak disken inn på toalettet hvor han ble låst inne, forteller Olsen.

Begge ranerne hadde på seg finlandshette under ranet.

Nekter å forklare seg

På grunn av gode vitneobservasjoner ble 16-åringen tatt og han har lagt alle kort på bordet. 16-åringen var inne til ytterligere avhør i går kveld. Men 13-åringen nekter å forklare seg for politiet, etter samråd med sin advokat. Han befinner seg på en barnevernsinstitusjon i nærheten av Oslo og heller ikke advokaten hans ønsker å kommentere saken.

- De kjenner sine rettigheter, kommenterer Olsen tørt.

Han konstaterer at i og med guttens unge alder vil han ikke få straff.

Engstelig

Innehaveren av Karihaugen Video, Riaz Ahmed, forteller at mannen som ble utsatt for ranet fortsatt er svært engstelig.

- I tillegg til å holde hagla mot ansiktet hans, truet de med å klemme fingrene hans med tang. De slo han også, forteller Ahmed som er rystet over episoden.

- Han ble sjokkert da politiet ringte og fortalte at den ene av ranerne bare var 13 år. Det er nesten for utrolig til å være sant, sier Ahmed som ikke kan forstå at 13-åringen skal slippe unna uten straff.

Politiavdelingssjef Stein Erik Olsen forteller at Stovner-politiet for kort tid siden oppklarte en serie ran hvor gjerningsmennene var under 15 år. Men altså ikke så unge som 13 år.