Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åring tatt for Halloween-ran av åtteåring

Trakk kniv for å få godteri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 13 år gammel gutt trakk kniv da han sammen med en gjeng jevnaldrede gutter prøvde å ta godteri fra fire barn mellom åtte og 14 år i Lånke i Stjørdal, skriver Adressa.no.

Episoden, som ifølge avisa har rystet både foreldre, naboer og politi, skjedde på mandag. Da gikk barna fra dør til dør i Halloween-kostymer på jakt etter søtsaker fra naboer som er med på leken. Mens den tradisjonelle «trusselen» til huseiere i norsk utgave lyder «knask eller knep», gikk altså 13-åringen og hans venner til et langt mer alvorlig skritt.

- Gjengen på elleve ungdommer forsøkte å true til seg barnas godteri. En av guttene i gjengen skal ha trukket en lommekniv og truet de noe yngre barna med den. De har opplyst til politiet at de ble svært redde, forteller politiførstebetjent Jan Tore Tiltnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no.

Politiet i Stjørdal måtte også hamle opp med to ungdomsgjenger som kastet stein, egg og snøballer mot bolighus, men ser mer alvorlig på forsøket på knivran.

- Det er selvfølgelig helt uakseptabelt at noen, enten ung eller gammel, tyr til våpen. Det skal ikke skje. Det spesielle her er jo den unge alderen, både på han som trakk kniven og de som ble truet, sier etterforskningsleder Kjetil Ravlo ved Stjørdal lensmannskontor til Adressa.no.

På grunn av barnas unge alder er foreldrene blitt enige om å gå til sivil megling i stedet for å anmelde episoden til politiet.