13-åring til rette etter tre uker

Ruslet inn på politistasjon i Oslo i natt - mor og mormor varetektsfengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forsvinningsmysteriet rundt 13-åringen fra Vestfold fikk en lykkelig utgang i natt. Ved 02.30-tiden kom gutten ruslende aleine og i god behold inn på Sentrum politistasjon i Oslo.

- På vegne av guttens far, alle frivillige hjelpere og meg selv vil jeg uttrykke en usigelig glede over at Andre har kommet til rette. Nå håper jeg politiet finner ut hvem som har holdt han skjult. Vi takker media som har etterlyst Andre. Jeg har indikasjoner på at det er trykket rundt etterlysningene som har ført til at gutten nå er fri igjen, sier advokat Vidar Borgersen til Dagbladet.no

Det var for tre uker siden at 13-åringen ble borte fra en barneverninstitusjon i Horten hvor han midlertidig oppholdt seg. To dager seinere gikk politiet ut med etterlysning etter henstilling fra faren og hans advokat.

Onsdag før påske ble guttens mor og mormor varetektsfengslet i to uker for å ha holdt 13-åringen unna apparatet som har det lovpålagte ansvaret for han.

Gutten er tilbake på barneverninstistusjonen i Horten. Der møter han sin far i dag og politiet som etterforsker hvor han har vært - og eventuelt hvem som har holdt han skjult.

- Vi regner med at noen har kjørt han i natt til politistasjonen i Oslo. Det er klart at en 13-åring kan ta skade av det som har skjedd, og omsorgsapparatet vil selvsagt vurdere tiltak for at han kommer tilbake i normalt gjenge, sier advokat Borgersen.

- Enorm skade

Guttens far og hans alvorlig syke mor bor io Drammen, 13-åringens  varetektsfengslede mormor bor i Vestfold.

- Ved siden av å uttrykke glede over at André er tilbake, må jeg også peke på den enorme skaden som er gjort av de som har holdt gutten skjult. Faren har vært på sammenbruddets rand hver gang han har hørt om dødsfall i media, og helsetilkstanden til guttens farmor er blitt alvorlig forverret disse ukene, sier advokat Borgersen.