Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åring tilstår mordbrann

En 13 år gammel svensk jente står bak åtte tilfeller av mordbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta sto bak kjempebrannen på kjøpesenteret til Åhléns i Landskrona. Senteret slukket flere branner samme kveld, men den siste påtenningen ble oppdaget for sent.

Allerede dagen etter brannen klarte politiet å spore opp jenta, som hadde blitt sett av flere vitner. I samtaler med politiet har 13-åringen tilstått at hun står bak åtte mordbranner. Alle brannene ble påtent i løpet av seks dager. I dagboka si skriver hun om brannene, og politiet mistenker at hun kan ha tent på enda flere steder.

I dagboka skriver jenta også om å gjøre andre kriminelle ting, blant annet å true noen eller slå noen i hjel.

Jenta bodde hjemme sammen med moren sin, men skulle legges inn på psykiatrisk institusjon da politiet fattet mistanke til henne. Nå er hun plassert på et ungdomshjem.

- Hun angrer ikke, og hun føler ingen skam eller skyld for brannene, sier etterforskeren Bertil Friberg til Expressen.

- Hun sier at det er spennende når det brenner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling