Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

California:

13-åring uteksaminert fra college

Er den yngste som noensinne har gått ut av Fullerton College i California.

HISTORISK: Jack Rico er den yngste som har uteksaminert seg ved Fullerton College. Foto: Sara Ancich Photography
HISTORISK: Jack Rico er den yngste som har uteksaminert seg ved Fullerton College. Foto: Sara Ancich Photography Vis mer

13 år gamle Jack Rico kunne fort virket som alle andre på sin alder. Han er glad i å spille videospill og å krangle med storesøsteren sin.

Men ulikt andre 13-åringer, har han akkurat blitt uteksaminert fra college - og det med fire «associate's degrees», som nesten kan tilsvare fire bachelorgrader her i Norge.

Som om ikke det i seg selv var imponerende nok - klarte han alt på to år, ifølge CNN.

KUNNSKAPSSØKENDE: Han har alltid vært interessert i å lære. Foto: Sara Ancich Photography
KUNNSKAPSSØKENDE: Han har alltid vært interessert i å lære. Foto: Sara Ancich Photography Vis mer

Yngste i historien

Forrige helg kunne han si at han var ferdig utdannet, etter å ha tatt siste eksamen ved Fullerton College i California. Noe som også gjorde han til den yngste som noensinne er blitt uteksaminert ved det colleget.

Det å ta én bachelor grad er imponerende nok, men Rico har i tillegg til å studere de fire fagene «historie», «menneskelige uttrykk», «sosial atferd» og «samfunnsvitenskap», klart å få toppkarakter i alle fag.

- Jeg bare elsker å lære nye ting. Jeg elsker å lære meg mer om verden og alle de ulike tingene vi kan studere, sier Rico til CNN.

ÅPNER: Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) åpner skolene fra 2. juni. Video/Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidlig ute

Interessen for å lære startet allerede da Rico var ung- eller yngre enn han er nå. Før fireårsdagen hans spurte mammaen hans hva han ønsket seg i gave.

I motsetning til ting som fireåringer ofte ønsker seg, som leker eller spill, ville Rico se Det hvite hus i Washington.

Det skulle han få lov til - på en betingelse, ifølge mammaen. Han måtte memorere alle presidentene.

- Jeg sa det egentlig som en spøk, men ei uke seinere kom han og sa at han allerede kunne alle presidentene, så da hadde han memorert alle visepresidentene sånn at vi kunne dra.

TIDLIG KRØKES: Et 11 år gammelt fysikkgeni er yngste student noensinne ved Texas kristne universitet i Fort Worth. Video: Kameraone Vis mer

Skuffet

På grunn av coronasituasjonen, fikk ikke Rico en skikkelig uteksamineringsseremoni. Noe han skal ha vært ganske skuffet over. Isteden har familie og venner laget en drive-in parade, som skal fungere som seremonien hans.

Neste plan nå for Rico, er å fortsette å studere historie, men nå ved Universitetet i Nevada.

Ellers er han ikke helt sikker på hva han ønsker å bli når han en gang blir voksen.

- Jeg er 13 nå, så jeg har ikke helt funnet ut av dette livs-greiene ennå, sier han til CNN, og forteller at han har lyst til å bruke sommeren sin på å spille videospill.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!