13-åring voldtatt på legekontoret

Foreldrene til den danske jenta satt utenfor og ventet på at hun skulle komme ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentas mor og stefar satt i bilen utenfor praksisen, i vente på at datteren skulle komme ut. Inne på legekontoret ble hun voldtatt.

Den 62 år gamle legen Tom Kadri Tawfiq Andersen fra Køge i Danmark er funnet skyldig i voldtekt og sexmisbruk. Saken mot den iranskfødte legen har gått i det danske rettsvesenet i to år og har sjokkert legemiljøet, skriver den danske avisa B.T.

Fra 1995 til 2000 voldtok Andersen to jenter på 12 og 13 år, og samtidig sexmisbrukte han 13-åringens mor gjennom tre år. Kvinnen slet med en dårlig rygg, og i rettssaken er det ført bevis for at legen skrev ut 173 resepter mot at hun stilte seg til rådighet for ham.

Masserte naken

Han skal også ha krenket 13 kvinner ved at han ga dem «manuell medisin», en spesiell massasje Andersen utførte i bar overkropp - og noen ganger naken. Grunnen til dette var angivelig for å unngå å få massasjeolje på klærne.

Legen skal også ha gitt kvinner «magiske strykninger» med erigert penis og befølt deres bryster og skritt. Han skal også ha fortalt en kvinne at han var i stand til å flytte hennes livmor ved å føre sin penis inn i henne.

Siden Andersen kom til Danmark på begynnelsen av 70-tallet, har han vært ansatt ved en rekke sykehus. Ingen av sykehusene vil si til B.T. hvorfor han stadig forlot de avdelingene han jobbet på.

Andersen selv hevder seg utsatt for et komplott, noe retten avviste blankt. Straffeutmålingen er ventet å foreligge 16. september.