Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 13-åringen kollapset klokka 19.30 nyttårsaften

Moren prøvde å gjenopplive datteren med hjertemassasje, sier forsvareren hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hun forklarer at datteren brått kollapset ved 19.30-tida nyttårsaften, og at hun selv prøvde hjertemassasje før hun tilkalte helsepersonell. Ambulansen kjørte først feil, og hun måtte ut. Resten er historie, sier Aasmund Olav Sandland til TV 2.

Sandland forsvarer kvinnen som er siktet for grov omsorgssvikt etter at datteren hennes på 13 år døde på Beitostølen nyttårsaften. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten skyldtes dødsfallet trolig avmagring.

Innlagt Kvinnen i 40-åra er nå innlagt på Reinsvoll psykiatriske sykehus i Oppland, i påvente av politiavhør og fengsling. Sandland stiller seg uforstående til at hun straffeforfølges.

- Hun har det helt forferdelig, hun har mistet det kjæreste hun hadde. I tillegg kommer det ganske absurde at hun er siktet i en straffesak, sier advokaten til NRK.

Til Dagbladet sier Sandland at klienten har lyst til å forklare seg, men at hun først må bli i form til å gjennomføre et avhør.

- Nå er hun ikke medisinsk i stand til det. Hun trenger tid.

Forsvareren sier til TV 2 at mor og datter forberedte nyttårsaften som vanlig, blant annet snakket hun med besteforeldrene om hva de skulle spise.

13-åringen hadde spiseproblemer, ifølge moren skyldtes dette mobbing. Mor og datter bodde opprinnelig i Lommedalen i Bærum, men flyttet i høst til Beitostølen - før en ny flyttemelding kom kort tid seinere, denne gang til Oslo.

Fengsling Heller ikke i dag har det lyktes politiet å avhøre den siktede kvinnen.

- Vi vil gjøre et nytt forsøk i morgen, opplyser Mari Lauritzen Hasle, politiadvokat ved Innlandet politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet ønsker også å varetektsfengsle kvinnen i morgen. Imens pågår den tekniske og taktiske etterforskningen, med bistand av Kripos.

Mange spørsmål står ubesvart. Blant annet har politiet ennå ikke fastslått dødstidspunktet, opplyser Hasle - som understreker at politiet setter store ressurser inn i etterforskningen.

- Dette er en alvorlig sak. Det er skjellig grunn til å tro at siktede har unnlatt å hjelpe - derfor går vi bredt ut, sier hun.

13-åringens far er ukjent for politiet, og han er derfor ikke varslet om dødsfallet, opplyser politiadvokat Hasle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media