REAGERTE: 20130314 Den 13 år gamle jenta la ut flere videoer på Youtube. I en av disse tok hun opp sjikane som noen hadde skrevet til henne. Foto: Privat/Youtube
REAGERTE: 20130314 Den 13 år gamle jenta la ut flere videoer på Youtube. I en av disse tok hun opp sjikane som noen hadde skrevet til henne. Foto: Privat/YoutubeVis mer

13-åringen reagerte på grov hets i Youtube-video

Nå er hun død, og en 44-åring siktet for å ha presset henne på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 44 år gammel mann er pågrepet, siktet for å ha trakassert en 13 år gamle jente som fredag forrige uke tok sitt eget liv i Kumla i Sverige. Mannen skal ha utgitt seg for å være en yngre gutt, fått jenta til å vise seg naken foran et webkamera, og senere truet med å legge bildene på nett.

Svensk politi valgte torsdag å offentliggjøre et brukernavn som 45-åringen skal ha brukt på nettet: «bealarsson97». Han skal ha brukt kallenavnet både på Skype og på flere blogger.

På Youtube I en av flere Youtube-videoer som 13-åringen selv la ut, der hun sitter og snakker inn i kameraet om forskjellige hendelser i hverdagen hennes, snakker hun om hetskommentarer hun har fått på Youtube. Videoen ble lagt ut i januar i år.

Dagbladet lenker ikke til Youtube-kanalen, og bruker ikke den direkte ordlyden fra jentas video.

I videoen går det fram at jenta reagerer spesielt på en kommentar.

Jenta mener at ordlyd som i den sjikanerende kommentaren ikke hører noensteds hjemme, og sier at språk som i denne kommentarer fort kan bety mer enn en enkel kommentar på nettet.

Avhøres i dag 44-åringen er fra Göteborg-området, og ble pågrepet i går klokka 1535. Mannen skal ifølge Expressen i avhør i dag, etter at han er blitt fraktet til Örebro-politiets varetekt.

Mannen har hatt flere betrodde posisjoner - han jobbet nylig i en kjent idrettsklubb, og han har vært fotballtrener for et jentelag.

- Han nekter straffskyld, sier pressetalsmann ved Örebro-politiet Mats Nylén.

- Informasjon vi har tyder på at det finnes en rekke andre ofre, sier Nylén.