13-åringen var «velutviklet» - mannen frikjent for voldtekt av mindreårig i Sverige

Frikjent i to instanser.

ANKET:  Påtalemyndighetene ville ikke anke, men jentas advokat anket til Høyesterett. Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix
ANKET: Påtalemyndighetene ville ikke anke, men jentas advokat anket til Høyesterett. Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jenta på 13 hadde rømt fra et fosterhjem og satt på en benk utenfor mannens leilighet, uten penger mobiltelefon eller et sted å bo. De kom i prat, og hun fortalte om sin situasjon og sa hun var tørst og sulten. Mannen (27) inviterte henne inn og hadde sex med henne.

Frikjent Nå er han frikjent for voldtekt av en mindreårig av både Västmanlands Tingsrätt og Svea hovrätt.

Det melder Aftonbladet.

Video avgjorde Det ble avspilt en video av jenta i retten, der hun sitter i en stol og snakker med en politimann. Retten mente ut fra videoopptakene at hun så «velutviklet» ut, og så ut som om hun kunne vært ferdig med puberteten.

For at han skulle bli dømt, måtte det etableres at det hadde skjedd et samleie, at fornærmede var under 15 år og at tiltalte skal ha visst eller hatt skjellig grunn til å vite at hun var under 15 år.

Ingen skjellig grunn De to første punktene var klarlagte, mente retten, men de fant ingen skjellig grunn til at mannen skulle forstå at hun «var yngre enn det kroppsutviklingen og allmenne opptreden ga inntrykk av».

I tillegg ble jentas språk og ordvalg vurdert, og retten kom til at hun ikke viste en «naivitet» som burde få varselslampene til å blinke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer