Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åringens mor framstilles for varetektsfengsling i morgen

Men har ennå ikke blitt avhørt om hva som skjedde med datteren (13).

Valdres 20160104
En mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt sin 13 år gamle datter nødvendig hjelp da hun døde på nyttårsaften.
Hytta i Valdres er sperret av politiet
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Valdres 20160104 En mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt sin 13 år gamle datter nødvendig hjelp da hun døde på nyttårsaften. Hytta i Valdres er sperret av politiet Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet vil i morgen be om varetektsfengsling for kvinnen i 40-åra som er siktet for grov omsorgssvikt. Hennes 13 år gamle datter ble funnet død på familiehytta på Beitostølen på nyttårsaften.

- Politiet har ikke gjennomført noe avhør av siktede i dag. Siktede er under helsefaglig oppfølging, skriver politiet i ei pressemelding.

Mors forsvarer sa i går til Dagbladet at han oppfattet mor som syk.

Ble skrevet ut Mor og barn var alene på familiehytta på nyttårsaften. Mor ringte 113, som igjen varslet politiet. I går ble hun skrevet ut av sykehuset, pågrepet og satt i varetekt siktet for å ikke ha gitt datteren nødvendig hjelp.

- At hun er skrevet ut fra sykehus, betyr ikke at hun kan avhøres, påpekte forsvareren i går.

Før hun døde, hadde 13-åringen slitt med spiseforstyrrelse og mobbing på flere skoler i Bærum.

Se tidslinje: Skolebyttene, mobbingen og mors krav om hjelp.

Ikke sett henne Politiet må nå finne ut hva som skjedde i dagene og månedene før jenta ble funnet død og avmagret på familiehytta. Ifølge politiadvokat Julie Dalsveen har ikke politiet fått inn noen vitneobservasjoner av jenta de siste dagene før hun døde.

Da har, så vidt politiet vet, ingen sett henne. Mor og datter var alene på hytta på nyttårsaften.

Folkehelseinstituttet har utført en foreløpig obduksjon, men har ikke klart å fastsette når jenta faktisk døde. De mener imidlertid at hun kan ha dødd av avmagring, og ifølge VG var jenta også kald og stiv da hun ble funnet.

- FHI kan ikke komme med noen sikker dødsårsak, men sannsynligvis så har dødsfallet sammenheng med avmagring, sa politiadvokat Jule Dalsveen i går.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media