Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åringens mor skal avhøres denne uka: - Har ikke vært medisinsk tilrådelig

To og en halv uke etter at 13-åringen ble funnet død.

ETTERFORSKER DØDSFALL:  Ei 13 år gammel jente ble funnet død i ei hytte på Beitostølen på nyttårsaften. Mor og datter var alene på hytta da 13-åringen døde, ifølge politiet. Datteren skal ha dødd av avmagring. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ETTERFORSKER DØDSFALL: Ei 13 år gammel jente ble funnet død i ei hytte på Beitostølen på nyttårsaften. Mor og datter var alene på hytta da 13-åringen døde, ifølge politiet. Datteren skal ha dødd av avmagring. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har nå gått ei snau uke siden 13-åringen som døde i juleferien ble gravlagt. Mor er enda ikke avhørt, men hennes forvarer opplyser at hun skal avhøres seinere denne uka.

- Hun benytter seg av sin rett til å forklare seg i løpet av uka. Det har ikke vært medisinsk tilrådelig tidligere, sier Aasmund Sandland til Dagbladet.

- Vi har et ønske om å avhøre siktede snarlig, men det har enda ikke latt seg gjøre, sier politiadvokat Mari Hasle i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.   

Etterforsker dødsfallet Den 13 år gamle jenta hadde i mange år slitt med spiseforstyrrelse og mobbing da hun døde på nyttårsaften. Etter at politiet kom til hytta, valgte de å sikte mor for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt datteren nødvendig hjelp.

Folkehelseinstituttet mener jenta kan ha dødd av avmagring. Politiet forklarer at bakgrunnen for at de valgte å sikte mor, er tilstanden jenta ble funnet i. De ønsker imidlertid ikke å presisere hva slags tilstand dette var.

Avhører flere Mor hadde planlagt datterens begravelse fra sykehuset og i varetekt, før hun ble løslatt fra Gjøvik politihus tirsdag 5. januar. Politiet fikk imidlertid ikke medhold i ønsket om å varetektsfengsle mor i fire uker.

Spørsmålet nå er hvem som hadde ansvaret for å gi 13-åringen hjelp. I tillegg til at mor er siktet, avhører politiet barnevern, kommune og skoler i flere kommuner.

- Moren har kjempet en desperat kamp for å få hjelp. Hun har på ingen måte flyktet fra helsevesenet, har en nær bekjent av familien tidligere uttalt til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media