Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åringens ord til kidnapperen

Jayme Closs (13) beskriver ei tid preget av redsel og angst etter kidnappingen.

KIDNAPPET: Jayme Closs var kidnappet i 88 dager, før hun klarte å rømme. Foto: Courtesy of Barron County Sheriffs Department via AP
KIDNAPPET: Jayme Closs var kidnappet i 88 dager, før hun klarte å rømme. Foto: Courtesy of Barron County Sheriffs Department via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den grufulle kidnappingssaken rystet USA:

Jake Thomas Patterson (21) drepte James og Denis Closs, og kidnappet deres 13 år gamle datter, Jayme. 88 dager seinere ble hun funnet av en kvinne som var ute og luftet hunden sin. 13-åringen hadde da klart å rømme fra Pattersons hus.

I natt ble sistnevnte dømt til livstid i fengsel. I den forbindelse holdt Closs' advokat en appell, skrevet av 13-åringen selv:

- I oktober i fjor tok Jake Patterson mange av de tingene jeg elsker fra meg. Det som gjør meg mest trist, er at han tok mamma og pappa fra meg. Han tok dem fra meg for alltid. Jeg følte meg trygg hjemme, på rommet mitt, og med alle tingene mine, lød innlegget.

LIVSTID: Jake Thomas Patterson skal tilbringe resten av livet i fengsel. Foto: T'xer Zhon Kha/The Post-Crescent via AP
LIVSTID: Jake Thomas Patterson skal tilbringe resten av livet i fengsel. Foto: T'xer Zhon Kha/The Post-Crescent via AP Vis mer

Angret

Videre sier Closs at hun elsket foreldrene sine over alt i verden, og at hun synes det er vanskelig å være blant folk etter kidnappingen, da hun blir nervøs og redd.

- Jeg fulgte med på ham, og tok tilbake friheten min. Jeg kommer alltid til å ha friheten, det gjør ikke han. Jake Patterson kan aldri ta motet fra meg. Han trodde han kunne kontrollere meg, men det klarte han ikke, sier Closs i uttalelsen.

Patterson framsto angrende i retten fredag. Han sier at han ville gjort hva som helst for å ta tilbake handlingene.

- Jeg vil bare si at jeg ville gjort hva som helst for å endre på dette. Jeg ville dødd. Jeg ville gjort hva som helst... for å få dem tilbake... Jeg bryr meg ikke om meg. Jeg er så lei meg. Det er alt, sa Patterson med grøtet stemme ifølge CNN.

Jake Thomas Patterson har forklart til politiet at da han så Jayme Closs gå på skolebussen, så visste han at det var hun han skulle ta.

- Du er et av de farligste menneskene som har satt sin fot på denne jorda, sa dommer James C. Babler da dommen falt.

I bagasjerommet

Patterson forklarer at han ved to anledninger befant seg utenfor Closs' hus, før han på tredje forsøk valgte å gjennomføre drapene og kidnappingen. Med seg skal han ha hatt en hagle.

Ungjenta klarte altså å rømme etter 88 dager i Pattersons hus.

I avhør har han forklart at han skøyt og drepte Closs' foreldre, samt at han tapet 13-åringen ved hendene og anklene, før han dro henne ut og plasserte henne i bagasjerommet i bilen.

Patterson antar at han befant seg i huset i bare fire minutter.

I avhørene har 13-åringen forklart at Patterson ved flere anledninger hadde venner eller familie på besøk, og at han skal ha gjort det klart overfor henne at dersom noen fant ut at hun var der, «ville forferdelige ting skje med henne».

Jayme skal ha uttalt til de to kvinnene som fant henne, at hun hadde blitt holdt fanget av mannen som tok livet av foreldrene hennes. Hun hadde ingen formening om hvor lenge hun hadde vært borte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!