Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åringer bak 400 tyverier

Jentene fra Brumunddal stjal godteri og sminke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 30 butikker i Brumunddal, Hamar og Oslo som har blitt frastjålet godteri, parfyme, mat, sminke og andre småting, melder Hamar Arbeiderblad.

Innrømmer

Og bak de 400 tyveriene står fem jenter, som i avhør har innrømmet hva de har gjort foran overraskede forestatte. To av jentene har vært spesielt aktive, mens en sjette ennå ikke er avhørt.

- En av dem har tilstått 200 butikktyverier siden i sommer. En annen har erkjent mellom 80 og 100 tilfeller av nasking i butikker i Hamar og Brumunddal. Ei tredje jente innrømmet 40 butikktyverier. To av jentene erkjent fem-seks tyverier hver. Den sjette 13-åringen er ikke avhørt, opplyser politioverbetjent Arne Roar Danielsen til Hamar Arbeiderblad.

Barnevernet

I går ble skolen orientert om politiets arbeid.

Jentene er under den kriminelle lavalderen og kan ikke straffes for tyveriene. Barnevernet er koblet inn i saken. Det blir også vurdert konfliktrådsbehandling. Det betyr at tyvene må møte butikkeierne. Lensmannen håper at avsløringen av tyveriene kan virke

Etter at en butikksjef gikk til politiet med sin mistanke ble jentene avslørt da overvåkningskameraenes video ble undersøkt.

- Det dreier seg om helt alminnelig skolejenter fra helt normale hjem, sier Danielsen.

Det dreier seg ikke om store summer når alle hårstrikkene og kosebamsene telles sammen. Jentene har nasket for rundt 50 kroner hver gang.

STJAL SMINKE:</B> Kosebamser, hårstrikk, godteri og andre småting til rundt 50 kroner hver.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media