Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åringer bytter sex mot alkohol

Ungdomsarbeidere i Hamar frykter overgrep natt til 17. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ifølge ungdomsarbeidere finnes det steder i Hamar hvor jenter helt ned i 13-årsalderen bytter sex mot alkohol og sigaretter, skriver HA.

Menn oppsøker ungdomsfester

SLT-koordinator i kommunen, Rune Pedersen, sier voksne menn også oppsøker utefester. Ungdomsarbeiderne frykter at slik byttehandel kan føre til overgrep natt til 17. mai. De har merket seg at menn helt oppe i 40-årene oppholder seg på strandfester, spesielt natt til 1. og 17. mai.

- Vi mener å ha grunn til å tro at slike strandfester er et egnet sted for godt voksne menn som kanskje har til hensikt å misbruke yngre jenter, sier Rune Pedersen til HA.

Han begrunner dette med at det i Hamar skal være adresser der yngre jenter oppsøker menn for å bytte seksuelle tjenester mot alkohol og røyk.

- Så lenge det finnes eksempler på slik virksomhet i byen vår, og vi faktisk konstaterer at menn oppsøker disse ungdomsfestene, er det ingen grunn til å tro at denne typen byttehandel ikke skjer også på strandfestene, påpeker Pedersen overfor lokalavisa.

Jenter har fortalt

Rune Pedersen har lang erfaring som ungdomsarbeider. I Hamar er det 1700 personer i alderen 13 til 19 år. Nå ønsker han at foreldrene skal ta ansvar og forby barna sine å delta på slike fester.

SLÅR ALARM: Ungdomsarbeidere i Hamar slår alarm fordi jenter helt nede i 13 års alderen bytter sex mot alkohol. Foto: Truls Brekke
SLÅR ALARM: Ungdomsarbeidere i Hamar slår alarm fordi jenter helt nede i 13 års alderen bytter sex mot alkohol. Foto: Truls Brekke Vis mer

Ungdomsarbeiderne har fått kjennskap til den seksuelle byttehandelen gjennom samtaler med unge jenter i kommunen. Kontantkort til mobiltelefon kan også være et betalingsmiddel som de voksne mennene bruker overfor de unge jentene.

Nå ønsker ungdomsarbeideren at politiet prioriterer strandområdene natt til 17. mai i større grad enn de gjorde natt til 1. mai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling