Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13 års fengsel for konedrap i Hemsedal

Den 45 år gamle irakeren som i desember 2014 drepte kona i Hemsedal og puttet henne i fryseren, er i Hallingdal tingrett dømt til 13 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 45 år gamle irakeren, som også var hans kusine, var 34 år gammel da hun ble drept i parets leilighet i Ulsåk i Hemsedal 9. desember 2014. Det at hun ikke ville skille seg kostet henne livet.

Etter en samlet vurdering av alle omstendighetene ved drapet, fastsettes straffen til fengsel i 13 år, står det i dommen fra Hallingdal tingrett. Dommen er enstemmig, melder NRK.

Barna lekte i et annet rom Aktor hadde bedt om fengsel i tolv og et halvt år for mannen.

Ifølge dommen drepte mannen kona mens barna lekte i et annet rom i leiligheten i Hemsedal. 45-åringen forklarte under rettssaken hvordan det svartnet for ham da kona sa hun ville skilles.

- Jeg fikk en lyd i ørene. Det var som om jeg hadde en motor inne i hodet mitt. Jeg følte meg ikke normal lenger, forklarte mannen til Hallingdal tingrett, ifølge Hallingdølen.

Han gråt da han forklarte retten hvordan han drepte kona i stua mens barna lekte i naborommet, før han gjemte liket i fryseboksen så barna ikke skulle oppdage det.

- Jeg beklager. Jeg kan ikke sette ord på det som har skjedd, sa han i tingretten.

Dro til Irak Paret var politiske flyktninger fra Nord-Irak og kom til Norge i 2009. Kona jobbet blant annet på Hemsedal asylmottak. Etter drapet reiste mannen tilbake til Irak. Derfra ringte han asylmottaket og fortalte at kona lå død i leiligheten.

På formiddagen 15. desember tok politiet seg inn i parets leilighet og fant Hanan i fryseboksen. Ektemannen kom tilbake til Norge seks dager senere og ble pågrepet.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen og ble orientert om dommen av sin advokat Knut-Ole Bakke-Hansen torsdag kveld.

- Hans første reaksjon er at dommen er streng, og han vil nå bruke et par dager på å bestemme seg om han orker en ny runde i retten, sier Bakke-Hansen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media