13 års fengsel for mordbrann

En 52 år gammel mann er dømt til 13 års fengsel for å ha tent på et hus i Stokke slik at to barn mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 52 år gamle mannen er dømt til 13 års fengsel for å ha tent på et hus i Stokke. To barn mistet livet i brannen. Tønsberg byrett har ikke idømt ham sikring.

-Jeg er fornøyd med at retten ikke ila sikring, sier mannens forsvarer, Jonny Sveen.

Sveen sier han er glad for at aktors påstand om 17 år ikke ble tatt til følge. 17 år er en altfor streng straff, rettspraksis tatt i betraktning, mener han.

Som ventet

Sveen karakteriserer straffen som ventet, når mannen først ble dømt. Spørsmålet om dommen vil bli anket er ikke vurdert. Forsvareren har hevdet at den dømte var sinnssyk i gjerningsøyeblikket. En eventuell anke vil derfor ikke gå på straffeutmålingen, men på skyldspørsmålet.

De sakkyndige har etter rettspsykiatrisk observasjon av mannen konkludert med at 52 åringen har varig svekkede sjelsevner, men at han ikke var sinnssyk i gjerningsøyeblikket og heller ikke er det i dag.

Erstatning

Mannen ble ikke idømt sikring, men må betale 1.080.000 kroner i erstatning til forsikringsselskapet samt 178.000 kroner til barnas mor i oppreisning og erstatning for økonomisk tap.

Barnefaren ble tilkjent 150.000 kroner i oppreisning og 132.545 kroner for økonomisk tap. En tredje person ble tilkjent erstatning på 30 000 kroner. (NTB)