13 års morderjakt kan være over

26. mars 1989 ble Helén Nilsson funnet voldtatt og drept i Hörby i Sverige. Thomas Quick påtok seg skylda. I går ble to andre menn pågrepet av politiet, mistenkt for drapet på ti-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to mennene ble pågrepet i går morges. En av dem ble tatt i Skåne, mens den andre ble pågrepet et sted i Midt-Sverige. Begge benekter at de har noe med drapet å gjøre, skriver den svenske avisa Expressen.

Drapet på ti-åringen er bare ett av over tjue som Thomas Quick har innrømmet. Hvis det viser seg at politiet nå har pågrepet de rette drapsmennene, sår det enda mer tvil om Quicks mange tilståelser.

Sett på parkeringsplass

20. mars 1989 feiret Helén Nilssons foreldre bryllupsdag. Det var første dag i påskeferien, og etter middagen klokka 18.45 skulle hun gå til en lavprisbutikk 700 meter unna hjemmet for å treffe vennene sine. Så langt kom hun aldri.

Ifølge øyenvitner var Helén observert ved butikkens parkeringsplass. Men ingen så at hun ble kidnappet, skriver Aftonbladet.

Seks dager var en kvinne og datteren hennes ut og plukket blomster i Bröd utenfor Tollarp. De fant en svart plastsekk. Der lå Helén, voldtatt og drept.

Har gjort beslag

Drapet førte til en enorm menneskejakt, og navnene til de to mennene som nå er mistenkt, ble notert tidlig i etterforskningen. Men ingenting tydet på at de to, som da var rundt 20 år gamle, hadde noe med saken å gjøre. Ikke før politiet begynte å titte på saken igjen, 13 år etter drapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer