13 års morderjakt kan være over

26. mars 1989 ble Helén Nilsson funnet voldtatt og drept i Hörby i Sverige. Thomas Quick påtok seg skylda. I går ble to andre menn pågrepet av politiet, mistenkt for drapet på ti-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene ble pågrepet i går morges. En av dem ble tatt i Skåne, mens den andre ble pågrepet et sted i Midt-Sverige. Begge benekter at de har noe med drapet å gjøre, skriver den svenske avisa Expressen.

Drapet på ti-åringen er bare ett av over tjue som Thomas Quick har innrømmet. Hvis det viser seg at politiet nå har pågrepet de rette drapsmennene, sår det enda mer tvil om Quicks mange tilståelser.

Sett på parkeringsplass

20. mars 1989 feiret Helén Nilssons foreldre bryllupsdag. Det var første dag i påskeferien, og etter middagen klokka 18.45 skulle hun gå til en lavprisbutikk 700 meter unna hjemmet for å treffe vennene sine. Så langt kom hun aldri.

Ifølge øyenvitner var Helén observert ved butikkens parkeringsplass. Men ingen så at hun ble kidnappet, skriver Aftonbladet.

Seks dager var en kvinne og datteren hennes ut og plukket blomster i Bröd utenfor Tollarp. De fant en svart plastsekk. Der lå Helén, voldtatt og drept.

Har gjort beslag

Drapet førte til en enorm menneskejakt, og navnene til de to mennene som nå er mistenkt, ble notert tidlig i etterforskningen. Men ingenting tydet på at de to, som da var rundt 20 år gamle, hadde noe med saken å gjøre. Ikke før politiet begynte å titte på saken igjen, 13 år etter drapet.

Politisjef Peter Tjäder bekrefter over Expressen at det ble satt ned en stor gruppe med etterforskere i våres. Målet var å gjennomgå alle spor igjen.

Politiet vil ikke si hva som førte til pågripelsene, men de bekrefter at det er gjort beslag.

- Men det finnes fortsatt mennesker som sitter på informasjon. Vi savner den siste, lille biten i puslespillet, sier Tjäder.

DREPT: Helén Nilsson (10) ble holdt fanget og voldtatt før hun ble drept. Hun ble funnet seks dager etter at hun ble kidnappet.