13 barn druknet på sommerleir: - De døde som følge av uaktsomheten og dumheten til de voksne

Tragisk båtulykke i Russland.

ULYKKE: 13 barn og én voksen druknet da de var ute på en innsjøen Syamozero under en kraftig storm lørdag. Foto: Russian Ministry for Emergency Situations photo via AP / NTB scanpix
ULYKKE: 13 barn og én voksen druknet da de var ute på en innsjøen Syamozero under en kraftig storm lørdag. Foto: Russian Ministry for Emergency Situations photo via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag døde 13 barn og én voksen, som var på sommerleir i Karelen nordvest i Russland. 47 barn og fire voksne instruktører var ute på båttur på innsjøen Syamozero da ulykken inntraff.

Ikke redningsvest

De tre båtene kantret under en storm på innsjøen og alle i båtene ble slengt ut i det iskalde vannet. En stor redningsaksjon ble raskt igangsatt, men de klarte ikke å redde alle.

Barna som døde var i alderen 12-15 år og, ifølge Moskvas ordfører Sergej Sobjanin, kom ti av dem fra Moskva.

- Vi er i sorg, både i Karelen og i Moskva, sier han, ifølge NTB.

Fem barn ligger på sykehuset med hypotermi og alvorlige traumeskader.

Søndag kveld har mange gått offentlig ut med anklager om at de som driver sommerleiren har tatt lett på sikkerheten og det antydes også at barna ikke skal ha hatt på seg redningsvester, skriver Washington Post.

Pavel Astakhov, talsmann for russiske myndigheters barnerettighetsorganisasjon, sier at barna «tilsynelatende ikke hadde på seg redningsvester», ifølge BT.dk.

- Dumheten til de voksne

Den russiske etterforskningskomiteen, som spesialiserer seg på å etterforsker profilerte kriminalsaker, har allerede åpnet sak og pågrepet flere av de ansvarlige for leiren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer