13 båtflyktninger omkom

På vei til Arguineguin på Gran Canaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 13 båtflyktninger fra landene sør for Sahara er funnet døde ombord i en båt på vei til Arguineguin på Gran Canaria, melder Europapress.

Øyenvitner har fortalt til Canarias7 om 13 døde og 46 levende ombord i den lille båten.

Båten ble oppdaget og avskåret av militærpolitiet rundt klokka åtte i morges, og slept til havna i Arguineguín, informerer kilder i styresmaktene. De hevder at dødstallene kan stige.

Flyktningestrømmen fra flere afrikanske land til kysten av Spania er stor, og mange mennesker dør hvert år på vei måt målet om et bedre liv i Europa.

Cecoes, en instans som koordinerer ulykker og sikkerhet, har informert at de registrerte 55 personer ombord i båten, derav rundt ti lik, men understreker at tallet kan endre seg når leger og åstedsgranskere får gjøre mer detaljerte undersøkelser.

I tillegg er det flere som er skadde, med ulik grad av alvorlighet, som nå blir tatt hånd om av helsepersonale.

Søndag skjedde det et nytt havari da en cayucosbåt med 25 unge illegale marokkanere forliste og 10 immigranter ble meldt savnet. Seks av de ti ble like etter funnet døde, mens fire marokkanere er fortsatt savnet. Og nå leter familiene etter dem i området utenfor stranden Playa Blanca sør i Marokko.

Men sjansene til å finne de savnede familiemedlemmene svinner dag for dag og nå ber familiene om hjelp til å lete fra både Guardia Civil på Kanariøyene og fra den marokkanske marinen, melder Canariposten.no

Ifølge den spanske menneskerettsorganisasjonen la Asociación Pro Derechos Humanos de Andalucía skal over 300 afrikanere de siste månedene ha druknet under overfarten til Kanariøyene og Spania.