13 beboere husløse- en kvinne omkom

Tragisk brann på omsorgssenter på Sveio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sveio kommune har funnet en midlertidig løsning for de 13 beboerne som ble husløse da det natt til lørdag brøt ut brann i Sveio omsorgssenter.

Fungerende rådmann i Sveio kommune i Hordaland, Bjørn Gilje, sier til NTB at den kortsiktige løsningen innebærer at 16 personer blir boende på leirstedet Solgry der de nå holder til.

- Stedet har hotellstandard, men er ikke spesielt godt egnet som omsorgsbolig. Resten av beboerne som ble rammet av brannen er flyttet over til andre deler av senteret der de må ligge på dagligstuene eller i korridorene, sier Gilje.

Pårørende orientert

Lørdag ettermiddag ble de pårørende orientert av kommunens representanter på bedehuset i Sveio.

Gilje sier planen er å vaske ned og klargjøre 20 rom i løpet av uka, men 13 rom er totalskadd og den delen må bygges opp igjen.

Han håper Sveio skal klare å løse problemene uten hjelp fra andre kommuner, men sier det i en periode kan være nødvendig at det bor to personer på enmannsrom.

I verste fall må kommunen leie omsorgsplasser i nærliggende kommuner.


75-åring omkom

En 75 år gammel kvinnelig beboer omkom i brannen.

DØDSBRANN:  En 75 år gammel kvinnelig beboer omkom i en brann i Sveio omsorgssenter natt til lørdag. Foto: Tor André Johannessen / SCANPIX
DØDSBRANN: En 75 år gammel kvinnelig beboer omkom i en brann i Sveio omsorgssenter natt til lørdag. Foto: Tor André Johannessen / SCANPIX Vis mer

To andre beboere er innlagt på sykehus i Haugesund og Bergen etter brannen.

- Fem ansatte på sykehjemmet og en politimann måtte få behandling for røykskade etter evakueringen av beboerne på sykehjemmet, opplyser operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Politiet hadde lørdag formiddag ingen formening om brannårsaken.

- Det får etterforskningen vise, sier Vikse.


Fantastisk innsats

- Fløyen som brant, ble mer eller mindre utbrent innvendig, forteller operasjonslederen.

Operativ uteleder Johan Eliassen sier til Haugesunds Avis at de ansatte ved sjukeheimen gjorde en fantastisk jobb. Uten deres innsats kunne det gått langt verre.

Sveio brannvesen rygget ut med 20 mann og ble assistert av ytterligere ni mann fra brannvesenet i Haugesund.

I helgen skal den tradisjonelle Sveiomarknaden avvikles. Deler av arrangementet blir imidlertid avlyst på grunn av den tragiske brannen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer