13 døde etter at lege steriliserte 83 kvinner på fem timer

Kvinnene fikk 155 kroner for å delta.

13 DØDE: Kvinner som var med på den statlige massesteriliseringen, får behandling på et distriktssykehus i Bilaspur, øst i India. 13 kvinner døde, og tilstanden til 14 andre kvinner er kritisk. Foto: Reuters / NTB scanpix
13 DØDE: Kvinner som var med på den statlige massesteriliseringen, får behandling på et distriktssykehus i Bilaspur, øst i India. 13 kvinner døde, og tilstanden til 14 andre kvinner er kritisk. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Indisk politi har pågrepet legen som gjennomførte massesteriliseringen hvor 13 kvinner døde. Mange kvinner er fortsatt innlagt på sykehus.

Legen ble pågrepet for avhør sent onsdag kveld, opplyser politiassistent Pawan Deo. Utfallet av steriliseringene har skapt opptøyer, og demonstranter krever en reform av landets familieplanleggingspolitikk.

I løpet av fem timer opererte legen 83 kvinner i landsbyen Pendari i Bilaspur-distriktet.

- Det var ikke min skyld. Administrasjonen presser meg til å nå målene, sier legen til indisk TV. Han sier inngrepene gikk bra, men skylder på medisinene som ble gitt til kvinnene.

Obduksjonsrapportene er ikke klare, men én av teoriene er at legen ikke brukte sterilt utstyr under inngrepet.

Sterilisering er en av de mest utbredte familieplanleggingsmetodene i India, og lokale myndigheter organiserer massesteriliseringer hvor bygdekvinner gjennomgår inngrepet - som vanligvis ikke fører til store komplikasjoner.

Lokale myndigheter i India tilbyr ofte belønning som biler og elektriske varer til par som stiller frivillig til sterilisering, i et forsøk på å kontrollere landets innbyggertall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer