13 døde i coronarazzia – slo til mot nattklubb

Minst 13 personer døde og seks ble skadd da det utbrøt panikk på en nattklubb i Lima i Peru. Politiet slo til mot klubben etter brudd på coronarestriksjoner.

POLITIAKSJON: Politiet slo til mot en nattklubb i Lima i Peru etter brudd på coronarestriksjoner lørdag kveld. Bilder fra stedet viser et stort politioppbud ved siden av døde kropper. Foto: Diego Vertiz / AP / NTB scanpix
POLITIAKSJON: Politiet slo til mot en nattklubb i Lima i Peru etter brudd på coronarestriksjoner lørdag kveld. Bilder fra stedet viser et stort politioppbud ved siden av døde kropper. Foto: Diego Vertiz / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 32.43% Første dose: 63.58%

Rundt 120 personer deltok på festen arrangert av nattklubben Thomas Restobar i Los Olivos-området i Perus hovedstad lørdag kveld. Festen var arrangert ulovlig da det er innført portforbud etter klokka 22.00 i landet. Det er også innført forbud mot store ansamlinger av mennesker.

Ifølge CNN forsøkte de oppmøtte å flykte da politiet ankom klubben. Det skal ha utbrutt panikk, og flere endte på gulvet i trappa som ledet ned til lokalets eneste utgang, skriver kanalen.

Der skal flere ha blitt trampet i hjel.

- Under slike omstendigheter, når folk begynner å kjempe for å komme seg ut, oppstår det opprør. Alle går mot hverandre, sier Perus nasjonale politisjef, Orlando Velasco, ifølge Reuters.

Fordømmer eieren

Tre politibetjenter er blant de seks skadde, og Perus innenriksdepartement har fordømt eieren av nattklubben etter hendelsen.

«Departementet beklager på det sterkeste at 13 menneskeliv gikk tapt som følge av den kriminelle og uansvarlige handlingen forretningsmannen bedrev», skriver departementet i en uttalelse, ifølge Reuters.

Den peruanske ministeren Roario Sasieta ber om harde reaksjoner for eieren og de som var med på å arrangere festen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer