VITNE: Et vitne filmet kaoset på La Rambla etter at en bil kjørte inn i folkemengden. - Barn og mødre er drept, sier han til kameraet. Video via CNN Vis mer

Terror i Barcelona

13 døde og over 100 skadd i terrorangrepet i Barcelona

Lokale myndigheter melder at 13 mennesker er døde og over 100 skal være skadd. To personer skal være pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i Barcelona? Har du tips eller bilder? Ring 24 00 00 00 eller send mms/mail til 2400@db.no.

(Dagbladet): En varebil har kjørt inn i en folkemengde i den travle turistgata La Rambla i Barcelona, i det politiet omtaler som et terrorangrep. Politiet jakter nå sjåføren, som er på frifot.

Lokale myndigheter melder at 13 skal være døde og over 100 skadd, melder nyhetsbyrået Reuters.

Like etter at varebilen kjørte inn i en folkemengde melder lokale medier om at to bevæpnet menn skal ha entret en restaurant i forbindelse med hendelsen.

Flere medier rapporterer at det er en pågående gisselsituasjon inne på restauranten. Mennene som har gisler skal være i forhandlinger med politiet, skriver La vanguardia.

Det skal være snakk om en tyrkisk restaurant, som er plassert rundt hjørnet for handlegata La Rambla, skriver Independent.

Rundt klokka 20 melder spansk politi at ingen mennesker skal være fanget inne i restauranten, skriver SkyNews.

TERROR: Spansk politi omtaler lastebilangrepet som terror. Video; CNN Vis mer

Antall gjerningsmenn er ukjent. El Pais skriver at politiet leter etter en mann på 1,70 cm med hvit skjorte og blå striper.

SkyNews viser til TV3, som siterer offisielle kilder, at en annen varebil enn den som ble brukt i angrepet, skal ha blitt funnet i byen Vic, rundt 40 mil fra Barcelona.

Bekrefter terror

I BEREDSKAP: Væpnet politi jakter etter en eller flere gjerningspersoner etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i sentrum av Barcelona. Video: AP/NTB Scanpix Vis mer

Politiet har undersøkt butikker, restauranter, hoteller i området, og ber folk om å stenge persienner og at ingen går ut i gatene.

Alle tog og undergrunnsbaner i området skal være stengt.

Politiet bekrefter at hendelsen var et terrorangrep, skriver SkyNews.

Politikilder sier ifølge den spanske avisa El Pais at det var en hvit varebil som kjørte mot menneskene. Personen skal så ha kommet seg fra åstedet, til fots.

Bilen skal ha kjørt mer enn 600 meter, før den ble forlatt. Politiet søker etter sjåføren. Det er foreløpig ukjent hvor mange gjerningspersoner det er snakk om. Men ifølge La vanguardia skal gjerningsmennene ha leid to biler. Én for å drepe og én for å flykte, skriver avisa.

13 døde og over 100 skadd i terrorangrepet i Barcelona

Bilder i sosiale medier viser at ambulansepersonell tar seg av flere skadde på stedet.

Et øyevitne sier til Sky News at «hele gata begynt å løpe og skrike», og at det var et «voldsomt kræsj».

Kjørte fort inn i mengden

VITNE BESKRIVER DRAMATIKKEN; - Folk var redde og hylte av skrekk, sier et vitne til CNN. Video: Bradley Barber/ Twitter / CNN Vis mer

Det spanske innenriksdepartementet skriver på Twitter at en stor mengde mennesker har blitt kjørt over i La Rambla, av en person i en lastebil. Flere skal være skadd.

BBC melder videre at politiet oppfordrer folk å holde seg unna området rundt Place Catalunya i Barcelona.

Svenske Expressen har snakket med et vitne, svenske Hampus Hagander, som bor i Barcelona. Han forteller at en bil plutselig skal ha tråkket inn gassen og kjørt raskt inn i folkemengden.

- Det ser ut som den har kjørt over, jeg vet ikke hvor mange personer. Minst tre-fire kropper bare fløy i vei, sier vitnet.

Dagbladet kommer med mer.

13 døde og over 100 skadd i terrorangrepet i Barcelona