13 drept av bussbombe

Stor eksplosjon i Baluchistan-provinsen i Pakistan, hvor også seks andre ble drept i konflikter søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no): 13 personer er meldt omkommet, og 20 skal være såret, melder pakistansk politi ifølge Associated Press (AP).

Bomben eksploderte sent søndag kveld i byen Kolpur, 30 kilometer sørøst for storbyen Quetta. Bussen med 50 passasjerer var på veg fra Quetta til byen Lahore.

Provinsens politisjef, Chaudry Mohammed Yaqoob bekreftet for AP at det i tillegg til de 13 omkomne fortsatt var passasjerer sperret inne i bussvraket. Ifølge vitner ble bomben utløst av en tidsmekanisme, og den store eksplosjonen sprengte bort bakenden av bussen.

Provinsen Baluchistan har lenge vært preget av voldelige sammenstøt mellom militære stammegrupper og sikkerhetsstyrker. Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for bomben.

I samme område ble også seks andre drept søndag. En kvinne, hennes tre barn og en soldat ble drept i rakettangrep, mens ytterligere én person ble drept av en landmine.

Angrep som dette har forekommet tidligere, men i en mindre skala. Søndagens hendelser er fryktet å være en opptrapping av konflikten i Baluchistan-provinsen, skriver AP.

KONFLIKTER: Bussbombingen i Pakistan søndag var en opptrapping av konflikter mellom militante stammer og sikkerhetsstyrker.
13 DØDE: 20 skadde og 13 døde var de første tallene etter eksplosjonen. Mange passasjerer satt også fortsatt fastklemt i bussvraket i nattetimene. Her dekker en politimann til noen av de døde.