13 drept i angrep på politistasjon i Kina

Mennene skal ha forsøkt å sprenge politistasjonen i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kinesisk politi har skutt og drept 13 menn som angrep en politistasjon i Xinjiang-provinsen, melder kinesiske medier.

Ifølge talsmenn for politiet forsøkte mennene å sprenge politistasjonen i lufta, etter først å ha kjørt en bil inn i bygningen. Tre politimenn ble såret i angrepet.

- Kjeltringer krasjet i dag en bil inn i sikkerhetsstyrkenes bygning i Kargilik. Politiet reagerte med besluttsomhet og skjøt og drepte 13 av dem, melder det offisielle nettstedet Tianshan.

Xinjiang er hjemregion til den etniske folkegruppen uigurene. Militante separatister herfra har gjennomført en rekke angrep og aksjoner det siste året.

I mars ble 29 mennesker knivdrept på en jernbanestasjon i byen Kunming i det sørvestlige Kina, og i mai ble en person drept og 79 såret i angrep med bomber og kniver på togstasjonen i Urumqi.

13 personer ble nylig henrettet etter å ha blitt funnet skyldige i terrorhandlinger i Xinjiang, og tre andre ble dømt til døden for et angrep som kostet fem mennesker livet ved Den himmelske freds plass i Beijing i oktober i fjor.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer