13 drept i parlamentet

Minst 13 døde og 17 er skadd etter at seks bevæpnede personer tok seg inn i det indiske parlamentet i dag. - Vi vil slå tilbake alle angrep, sier Indias statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 11.45 i dag kom de seks bevæpnede mennene, i militæruniformer, til parlamentet i en regjeringsbil som vaktene lot passere inn til parlamentet. Øyenvitner forteller til indiske medier at de hørte to kraftige eksplosjoner fra parlamentsbygningen.

CNN melder at en av inntrengerne kastet en håndgranat mot hovedinngangen og at en annen granat ble kastet mot inngangen som visestatsministeren benytter.

Eksplosjonene ble etterfulgt av en halv time med kraftig skuddveksling mellom sikkerhetsstyrkene og attentatmennene.

Det var pause i parlamentet da attentatmennene stormet inn, men over 100 folkevalgte og statsministeren var inne i bygningen. Statsminister Atal Behari Vajpayee ble ikke skadd i angrepet, og det skal heller ingen av de andre folkevalgte ha blitt.

Timer etter angrepet stilte statsministeren på tv:

- Vi vil slå tilbake alle angrep. I de siste to tiårene har vi bekjempet terrorisme, og nå har kampen kommet inn i en siste fase, sa Vajpayee, melder CNN.

Pakistan var også raskt ute med å fordømme angrepet.

Politisjef Ajai Raj Sharma sier at seks politioffiserer og en soldat døde i skyting med terroristene. Totalt skal det være minst 13 døde og 17 skadde etter skytingen i parlamentsbygningen. Tilstanden til seks av de skadde skal være kritisk. CNN viste tv-bilder av en rekke skadde personer.

- Dagens angrep er det alvorligste siden Indira Gandhi ble drept i 1984, sier den politiske kommentatoren Mahesh Rangarajan.

AKSJON: Politisjef Ajai Raj Sharma sier at seks politioffiserer og en soldat døde i skyting med terroristene.
SKUTT: Minst 13 døde og 17 skadde etter dagens skytedrama.