Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13 drept i sammenstøt i Nagorno-Karabakh

- I lys av de fortsatte armenske provokasjonene, kommer vi til å igangsette en storstilt operasjon langs hele frontlinjen og bruke alle slags våpen.

46 DREPT: Minst 46 personer er drept etter at kampene i Nagorno-Karabakh blusset opp i helgen. Foto: Vahram Baghdasaryan/Reuters/NTB Scanpix
46 DREPT: Minst 46 personer er drept etter at kampene i Nagorno-Karabakh blusset opp i helgen. Foto: Vahram Baghdasaryan/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 13 mennesker mistet livet da kampene mellom armenske og aserbajdsjanske styrker fortsatte i utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh mandag.

Sammenstøtene i det omstridte området er mer voldelige enn på flere tiår. Russland og Vesten har bedt alle parter om å legge ned våpnene, men Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har skapt ny kontrovers ved å insistere på at det armensk-kontrollerte territoriet vil havne under aserbajdsjansk styre.

Kampene blusset opp fredag kveld, og siden det er minst 46 mennesker drept, 13 av dem mandag.

Harde kamper Armenias forsvarsdepartement opplyser at fem frivillige krigere ble mistet livet da bussen de satt i ble angrepet. I tillegg hevder de armensk-støttede separatistene i Karabakh at tre sivile og to soldater ble drept i heftige kamper.

Tidligere samme dag uttalte Aserbajdsjans forsvarsdepartement at tre av deres soldater ble drept i sammenstøt med armenske styrker.

- I lys av de fortsatte armenske provokasjonene, kommer vi til å igangsette en storstilt operasjon langs hele frontlinjen og bruke alle slags våpen, sa departementets talsmann Vagif Dargahlij.

- Aserbajdsjanske styrker intensiverte beskytningen av våre stillinger mandag morgen, med bruk av bombekastere, tanks og artilleri, hevdet opprørerne i det som i praksis er Nagorno-Karabakhs hovedstad Stepanakert.

Strid Opprørerne har «gjort betydelige framskritt i visse deler langs frontlinjen og inntatt nye posisjoner», sier talsmann Artsrun Hovhannisyan i det armenske forsvarsdepartementet. Hans uttalelse beskrives som «usann» av Aserbajdsjans forsvarsdepartement.

Nagorno-Karabakh er formelt en del av Aserbajdsjan, men har siden 1990-tallet vært kontrollert av lokale etnisk armenske styrker og det armenske militæret. Aserbajdsjan har flere ganger truet med å ta området tilbake med makt.

Armenias president Serzj Sarkisian sa mandag kveld at en våpenhvile i området kun er mulig dersom militæret på begge sider returnerer til posisjonene de holdt før kampene brøt ut.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram