- 13 drept i skytedrama

Gjerningsmannen blokkerte fluktvei før angrepet. Tok sitt eget liv.

MANGE SKADD: Her blir en av de skadde tatt ut på båre etter skytedramaet. Foto:AP Photo/WBNG-TV/SCANPIX
MANGE SKADD: Her blir en av de skadde tatt ut på båre etter skytedramaet. Foto:AP Photo/WBNG-TV/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Så mange som 13 personer kan ha blitt drept og mange skadd før skytedramaet i den lille amerikanske byen Binghamtom var over. Det var ikke slutt før gjerningsmannen døde etter å ha skutt seg selv, flere timer etter at han gikk til angrep. Fortsatt skal det være flere personer igjen i bygningen.

Blokkerte fluktvei
TV-stasjonen CBS melder at den væpnede mannen parkerte bilen sin foran bakdøra til bygningen som huset The American Civic Centre. Dermed ble en mulig fluktvei blokkert for de intetanende ofrene.

Det skulle være en prøve på senteret i dag, for immigranter og flyktninger, noe som kan ha vært årsaken til at det var fler til stede enn normalt. Nøyaktig tall er foreløpig uklart, mange amerikanske medier melder at det var et 40-talls personer som ble tatt som gisler av mannen.

Gjemte seg i skap
Gjerningsmannen, som ble beskrevet som en asiat i 20-årene, gikk inn hovedinngangen og begynte å skyte med er riflelignende våpen ved 1030-tiden lokal tid. De som var tilstede forsøkte å komme seg unna skuddene, 15 personer gjemte seg i et skap i en time.

Ifølge lokalavisen pressconnects.com ble ti gisler sluppet fri like etter klokken tolv lokal tid. 40 minutter senere kom nye ti personer ut. De ble tatt inn i en buss og kjørt vekk fra stedet.

Gisselforhandler på stedet
Ifølge CNN sendte FBI en gisselforhandler til stedet og spesialstyrker stilte seg som et skjold rundt bygningen. Like før klokken 19 norsk tid kom det meldinger om øyenvitner som hadde sett to asiatiske menn med strips rundt hendene, bli ført ut av bygningen.

Hvem som ble ofre for skytingen er foreløpig uklart.

Binghamton ligger drøye 22 mil nordvest for New York.

The American Civic Association driver hjelpearbeid for flyktninger og immigranter som kommer til USA. Blant annet med rådgiving, tilrettelegging og tolking.

Krisepersonell er på vei til den lille byen i kveld. Det er varslet pressekonferanse klokken 2200 norsk tid.

HJELPER FLYKTNINGER OG IMMIGRANTER: The American Civic Associaton hjelper og tilrettelegger for flyktninger og immigranter som kommer til USA. Foto: AFP PHOTO/UNITED WAY/SCANPIX
HJELPER FLYKTNINGER OG IMMIGRANTER: The American Civic Associaton hjelper og tilrettelegger for flyktninger og immigranter som kommer til USA. Foto: AFP PHOTO/UNITED WAY/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer