Coronavirus i Norge

13 familier i karantene etter ferie

Hvert år reiser Bergen-familiene på felles vinterferie. Nå er alle i karantene etter Italia-turen. Tre personer er bekreftet smittet.

HAR VÆRT I ITALIA: Flere i reisefølget til Jørgen Nordahl er bekreftet smittet med coronavirus. Bergenseren beskriver symptomene som «lettere forkjølelsessymptomer» og «helt vanlig vintersykdom», som hoste. Foto: Privat
HAR VÆRT I ITALIA: Flere i reisefølget til Jørgen Nordahl er bekreftet smittet med coronavirus. Bergenseren beskriver symptomene som «lettere forkjølelsessymptomer» og «helt vanlig vintersykdom», som hoste. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Umiddelbart etter vi landet kontaktet jeg legevakten.

Det forteller Jørgen Nordahl på telefon fra sitt hjem i Bergen, der han og familien er i karantene på snart tredje døgnet.

Hvert år reiser Nordahl, kona og barna på vinterferie sammen med tolv andre familier. I år gikk turen til Piemonte-regionen i Italia, via flyplassen i Milano.

Coronaviruset hadde allerede brutt ut i Italia da reisefølget på 45 personer satte seg på flyet sørover.

- Vi er en ganske kompetent gjeng. Vi visste at det kunne være risiko, men det var ikke noe vi var bekymret for. Piemonte var den gang utenfor risikoområdet, sier Nordahl til Dagbladet.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Tirsdag utvidet Folkehelseinstituttet (FHI) lista over områder de fraråder nordmenn å reise til. Blant disse er Piemonte-regionen.

Også det danske utenriksdepartementet fraråder reiser til Nord-Italia, noe som har ført til at SAS stanser alle flygninger til området fram til 16. mars.

Kontaktet kommunen

Luftveisinfeksjoner har ikke vært uvanlig på familienes vinterferier, med store høyder og utendørsaktivitet åtte timer om dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer