100 SJÅFØRER TATT: Utrykningspolitiet (UP) i Rogaland tok i dag 100 sjåfører i laserkontroll. Bildet er fra midten av april da UP gjennomførte en storkontroll som medførte 45 førerkortbeslag. FOTO: FACEBOOK / UTRYKNINGSPOLITIET
100 SJÅFØRER TATT: Utrykningspolitiet (UP) i Rogaland tok i dag 100 sjåfører i laserkontroll. Bildet er fra midten av april da UP gjennomførte en storkontroll som medførte 45 førerkortbeslag. FOTO: FACEBOOK / UTRYKNINGSPOLITIETVis mer

13 førerkortbeslag på Vestlandet onsdag

100 sjåfører tatt i laserkontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

100 sjåfører ble stoppet for fartsovertredelser av Utrykningspolitiet i Rogaland og Hordaland onsdag. 13 av dem mistet førerkortet.

- Det er en veldig høy andel overtredelser, mellom åtte og ti i timen. Det er dobbelt så høyt som snittet vi ser gjennom året, sier leder for Utrykningspolitiet (UP) på Vestlandet, Terje Oksnes, til Bergens Tidende.

På E39 i Haugsvær i Hordaland ble til sammen 60 sjåfører stoppet i 60-sonen. To av disse fikk førerkortet midlertidig beslaglagt, og de alvorligste fartsovertredelsene var på 86 kilometer i timen.

I Rogaland, på E39 i Bjerkreim, ble 40 bilister stoppet. Her fikk elleve sjåfører beslaglagt førerkortene sine midlertidig, og den høyeste fartsovertredelsen var på 139 kilometer i timen. Det er 80-sone på strekningen.

Begge kontrollene varte i rundt fem timer onsdag. Oksnes opplyser at strekningene i stor grad benyttes til fjerntrafikk.

- Mange av bilistene skal kjøre langt, og så tar de sjansene på at det ikke er kontroll, sier UP-sjefen til avisen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram