13 ganger Jens og Siv før valget

Hakk i plata? Ikke med Erna og Jens.

 LIKER Å MØTES:  Velgere som ikke har fått med seg hva Jens Stoltenberg og Siv Jensen står for etter de åtte første valgduellene, får fem sjanser til før stortingsvalget 14. desember. Her fra den første duellen forasn kommunevalget for to år siden - i Kristiansand.  Foto: TOR ERIK SCHRØDER, SCANPIX.
LIKER Å MØTES: Velgere som ikke har fått med seg hva Jens Stoltenberg og Siv Jensen står for etter de åtte første valgduellene, får fem sjanser til før stortingsvalget 14. desember. Her fra den første duellen forasn kommunevalget for to år siden - i Kristiansand. Foto: TOR ERIK SCHRØDER, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har sagt ja til åtte rene dueller med ønskemotstanderen Siv Jensen i valgkampen, og bare én med Høyre-leder Erna Solberg.

Ifølge Statsministerens kontor har Ap-leder Jens Stoltenberg booket inn åtte egne TV- og radiodueller med Frp-leder Siv Jensen de neste fem og en halv ukene. I tillegg møter han Siv Jensen i fem andre debatter der også andre partiledere er med.


Til sammenligning stiller Stoltenberg kun opp i én egen duell med Høyre-leder Erna Solberg, skriver Dagsavisen.

Dermed kan det meste komme til å dreie seg om Ap-Jens og Frp-Jensen fram mot stortingsvalget 14. september.

Liker å møte hverandre

I Siv Jensens leir legges det ikke skjul på at debattene med Stoltenberg er de man forbereder seg mest til. I Stoltenbergs leir mener man de to hovedmotstanderne kler hverandre godt, blant annet fordi Jensen oppfattes som mye mer liberalistisk og ideologisk tydelig enn forgjengeren Carl I. Hagen.

- Jens og jeg liker å møte hverandre. Han er en motstander man må skjerpe seg for å møte, sier Jensen til Dagsavisen.

Hun mener det er helt naturlig at valgkampen spisses inn mot lederne for de to største partiene. Det samme mener Stoltenberg.

- Siv Jensen er leder av det største partiet på borgerlig side. Høyre har sagt at de er villig til å gå i regjering med Frp. Det er derfor det mest realistiske alternativet til oss, og det er viktig å få fram motsetningene mellom oss, sier Stoltenberg.

Skviser de små

KrF-leder Dagfinn Høybråten er imidlertid lite fornøyd.

- Det er åpenbart for alle at Ap og Frp har én felles interesse her. Det er å dele det politiske landskapet i to og sette Jens og Jensen på toppen av hver sin del. I tillegg ser Ap seg tjent med å snakke Frp opp og de andre partiene ned, for de vet at jo større Frp blir, jo vanskeligere kan det bli å få til et alternativt regjeringsopplegg på borgerlig side, sier Høybråten. (NTB).