13 IOK-medlemmer under lupen

13 IOK-medlemmer er navngitt i en rapport som avslører bestikkelser og korrupsjon i forbindelse med Naganos OL-søknad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den japanske olympiske komiteen (JOK) har gjennomgått arkivmateriale, fra Nagano startet kampanjen med vinter-OL i 1998 som mål og fram til selve arrangementet fant sted. Granskningen avdekker at minst 13 IOK-medlemmer skal ha mottatt kontanter eller gaver over det tillatte beløp.

JOK vil ikke offentliggjøre navnene på IOK-medlemmene. Det vil «knuse deres rettigheter eller lede til internasjonale problemer», heter det i rapporten.

Granskningen avslørte også at den japanske søkerkomiteen betalte over to millioner kroner til et sveitsisk byrå, som skulle hjelpe Nagano med å få tilstrekkelig antall stemmer ved voteringen.

JOKs rapport viser at det ble begått klare brudd i forbindelse med IOK-medlemmenes besøk i Nagano. Ett av medlemmene var der mer enn én gang, fire andre medlemmer reiste med tre eller flere f ølgesvenner og til slutt fire IOK-utsendte som innlosjerte venner og kjente under oppholdet i Nagano.

De groveste anklagene gjelder likevel dyre gaver som ble IOK-medlemmene til del hvis de støttet Naganos kandidatur.

(NTB-AFP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer