13 kan bli tiltalt for menneskehandel i Lime-saken

- Onkel i Pakistan rekrutterte arbeidere.

13 SIKTEDE: 13 personer er siktet for menneskehandel eller medvirkning til menneskehandel i forbindelse med Lime-saken.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
13 SIKTEDE: 13 personer er siktet for menneskehandel eller medvirkning til menneskehandel i forbindelse med Lime-saken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet vil tiltale 13 personer som de mener har vært involvert i menneskehandel knyttet til dagligvarekjeden Lime.

Ifølge Aftenposten har etterforskningen blant annet avdekket at en onkel i Pakistan skal ha rekruttert arbeidere til Lime-kjeden, og at familien som sto bak kjeden, har overført store summer til ham.

- 13 personer er siktet for menneskehandel eller medvirkning til dette. Forslag om tiltale er nå sendt til øvre påtalemyndighet. Samtlige som er siktet for menneskehandel, har vært varetektsfengslet, sier politiadvokat Anja Perminow Stenersen til avisen.

Ifølge politiet er det et tosifret antall ofre fra Nepal og Pakistan i saken. Disse skal ha blitt tvunget til å jobbe for småpenger og til å ta opp lån på opptil 250.000 kroner.

Tidligere Lime-sjef Sajjad Hussain er utpekt som en av hovedmennene i saken. Foreldrene hans ble fengslet for heleri, men politiet mener nå at også disse har vært direkte involvert i menneskehandelen.

Av de 13 siktede, er åtte enten medlem av familien, eller tilknyttet som inngiftet, kjæreste eller svigerforeldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer