Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13 kan bli tiltalt for menneskehandel i Lime-saken

- Onkel i Pakistan rekrutterte arbeidere.

13 SIKTEDE: 13 personer er siktet for menneskehandel eller medvirkning til menneskehandel i forbindelse med Lime-saken.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
13 SIKTEDE: 13 personer er siktet for menneskehandel eller medvirkning til menneskehandel i forbindelse med Lime-saken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil tiltale 13 personer som de mener har vært involvert i menneskehandel knyttet til dagligvarekjeden Lime.

Ifølge Aftenposten har etterforskningen blant annet avdekket at en onkel i Pakistan skal ha rekruttert arbeidere til Lime-kjeden, og at familien som sto bak kjeden, har overført store summer til ham.

- 13 personer er siktet for menneskehandel eller medvirkning til dette. Forslag om tiltale er nå sendt til øvre påtalemyndighet. Samtlige som er siktet for menneskehandel, har vært varetektsfengslet, sier politiadvokat Anja Perminow Stenersen til avisen.

Ifølge politiet er det et tosifret antall ofre fra Nepal og Pakistan i saken. Disse skal ha blitt tvunget til å jobbe for småpenger og til å ta opp lån på opptil 250.000 kroner.

Tidligere Lime-sjef Sajjad Hussain er utpekt som en av hovedmennene i saken. Foreldrene hans ble fengslet for heleri, men politiet mener nå at også disse har vært direkte involvert i menneskehandelen.

Av de 13 siktede, er åtte enten medlem av familien, eller tilknyttet som inngiftet, kjæreste eller svigerforeldre.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling