FALLER NED: Et stort tre veltet over folkemasse på en festival på den portugisiske øya Madeira. Det skal være flere skadde og døde. Video: Domingos Perestrelo Vis mer

13 mennesker døde da et tre falt over folkemengde på festival på Madeira

Et stort tre veltet over en stor folkemengde på festival. Portugisiske myndigheter melder om 13 døde og 50 skadde i hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere mennesker skal være døde etter at et stort tre falt over en folkemasse på en festival på den portugisiske øya Madeira tirsdag.

Det melder flere portugisiske medier, skriver nyhetsbyrået AP.

Ulykka inntraff på den kristne festivalen «Festa de Nossa Senhora do Monte», som er en av øyas største årlige festivaler. Den går av stabelen 14. til 15. august og trekker store folkemengder til en kirke i utkanten av byen.

Det var lenge varierende meldinger om hvor mange som døde.

Rundt klokka 12 tirsdag melder portugisiske myndigheter at tolv mennesker mistet livet og 52 ble skadd i hendelsen.

Tilstanden er alvorlig for fire av de skadde, og ifølge TV-stasjonen RTP er minst to av de omkomne barn.

TV-stasjonen RTP har vist bilder som viser redningsmannskaper som jobber ved noen store trær nær Funchal, hovedstaden på Madeira.

Nettstedet Madeira Island News skriver at det var et 200 år gammelt eiketre som falt over folkemassen. Ifølge nettstedet skal myndighetene ha blitt informert i 2014 om at dette treet kunne bli en risiko for folk og eiendommer.

Et øyevitne opplyser at det gamle treet var sikret med tau i et par år, fordi det var morkent og hadde hul i stamme, skriver NTB.

Dagbladet kommer med mer.