1,3 milliarder ekstra til tog

Jernbanen blir budsjettvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jernbane blir vinneren i statsbudsjettet. Regjeringen blar opp 1,3 milliarder ekstra til jernbane neste år.

Etter det Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) kjenner til, vil jernbanen få en vekst på 17 prosent i bevilgningene.

Statsminister Jens Stoltenberg stiller tirsdag opp sammen med samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) på felles pressekonferanse. Da skal jernbanen utropes til budsjettvinner ved et arrangement på Lysaker stasjon i Oslo.

Det blir en storstilt satsing på både vei og bane i neste års statsbudsjett. Samferdselsministeren vil kunne slå seg på brystet over at det blir 1,9 milliarder kroner mer til samferdsel enn det som lå i den opprinnelige rammen i Nasjonal transportplan.

Regjeringen er gjennom klimaforliket på Stortinget bundet til å plusse på 250 millioner kroner ekstra til jernbane, men regjeringen legger altså mange flere millioner på bordet.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete røpet mandag ettermiddag at det også settes av 50 millioner kroner til planlegging av nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo. Dette er et prosjekt som foreløpig ligger utenfor skissen til ny transportplan. Regjeringens forslag kommer først på nyåret.

(NTB)

Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer
1,3 milliarder ekstra til tog

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer