1,3 milliarder ekstra til tog

Jernbanen blir budsjettvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jernbane blir vinneren i statsbudsjettet. Regjeringen blar opp 1,3 milliarder ekstra til jernbane neste år.

Etter det Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) kjenner til, vil jernbanen få en vekst på 17 prosent i bevilgningene.

Statsminister Jens Stoltenberg stiller tirsdag opp sammen med samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) på felles pressekonferanse. Da skal jernbanen utropes til budsjettvinner ved et arrangement på Lysaker stasjon i Oslo.

Det blir en storstilt satsing på både vei og bane i neste års statsbudsjett. Samferdselsministeren vil kunne slå seg på brystet over at det blir 1,9 milliarder kroner mer til samferdsel enn det som lå i den opprinnelige rammen i Nasjonal transportplan.

Regjeringen er gjennom klimaforliket på Stortinget bundet til å plusse på 250 millioner kroner ekstra til jernbane, men regjeringen legger altså mange flere millioner på bordet.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete røpet mandag ettermiddag at det også settes av 50 millioner kroner til planlegging av nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo. Dette er et prosjekt som foreløpig ligger utenfor skissen til ny transportplan. Regjeringens forslag kommer først på nyåret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer