1,3 millioner i lønn til varaordfører

- Hestehandel mellom Senterpartiet og Høyre, hevder Arbeiderpartiets ordførerkandidat.

IKKE 30 PROSENT LIKEVEL: Jenny Følling og Senterpartiet valgte Høyre - og får full jobb til millionlønn. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
IKKE 30 PROSENT LIKEVEL: Jenny Følling og Senterpartiet valgte Høyre - og får full jobb til millionlønn. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En politisk hestehandel gjør at varaordføreren i nye Sunnfjord kommune sikres 1,3 millioner kroner i lønn.

Onsdag ble det klart at Høyres Olve Grotle blir ordfører i den nye vestlandskommunen, mens Senterpartiets Jenny Følling blir varaordfører. Men avtalen innebærer samtidig at varaordføreren skal jobbe heltid.

Det vekker oppsikt i den nye kommunen, ettersom det i fjor ble vedtatt at varaordføreren skulle ha 30 prosents stilling.

- Skandaløst

Avtalen gjør at Følling kan få en årslønn på rundt 1,3 millioner kroner. Det er like mye som ordføreren i Sunnfjord og mer enn byrådslederen i Bergen, skriver NRK.

- Det er skandaløst når man gjør det på denne måten: Over bordet og i ei sein nattetime, raser Åsmund Berthelsen (SV), og viser samtidig til at Sp så seint som i fjor mente at 40 prosent stilling var for mye.

Opposisjonen reagerer kraftig på avtalen, og Arbeiderpartiets ordførerkandidat Helge Robert Midtbø antyder overfor Bergens Tidende at Senterpartiet bestemte seg for å samarbeide med Høyre i stedet for Arbeiderpartiet, fordi Arbeiderpartiet ikke kunne tilby Følling like mye i lønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer