13 mindreårige asylsøkere tiltalt etter opprør

13 mindreårige asylsøkere må i april møte i Gjøvik tingrett etter et opprør på Lunner asylmottak i august i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 13 er alle født mellom 1997 og 1999, og er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 127: «for ved vold å ha søkt å formå en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate en tjenestehandling eller å hindre ham under en sådan, eller medvirket til dette, og han utførte forbrytelsen i forening med noen annen.»

Saken skal opp i Gjøvik tingrett 25. april.

Det var i august 2015 at politiet skulle bistå Utlendingsdirektoratet da en av beboerne ved Lunner statlige mottak skulle flyttes fordi politiet mente han var over 18 år. Da han motsatte seg dette, brøt det ut opprør.

I tiltalen kommer det fram at flere av beboerne på mottaket for enslige mindreårige asylsøkere skal ha kastet stein mot politiet. I tillegg ble en politibetjent skallet ned, mens en annen ble sparket i hånden og spyttet på. En av de mindreårige slo rundt seg med en stang, og traff da skjoldet, hjelmen og armen til tre politibetjenter. I tillegg ble en betjent dyttet i brystet.

I tiltalen legges det ned påstand om erstatning til Vestoppland politidistrikt, og Lunner statlige mottak forbeholdes nedlagt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram