13 motorsyklister omkom

13 motorsyklister omkom i trafikken i september i år, mot bare én motorsyklist samme måned i fjor. Til sammen 26 personer omkom i trafikken i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvparten av de 26 som omkom i trafikken i september var motorsyklister, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Til sammenligning var det bare én av til sammen 22 personene som mistet livet på norske veier i september i fjor som var motorsyklist.

Fem av de 13 motorsyklistene som omkom forrige måned, mistet livet i ulykker ved møting, fem omkom i forbindelse med kryss/avsvingninger, mens tre omkom i utforkjøringer.

34 motorsyklister har blitt drept i trafikken i år, noe som er seks flere samme periode i fjor. Gjennomsnittet for de ni første månedene i tiårsperioden 1993-2002 er 25 omkomne motorsyklister.

226 trafikkdøde hittil i år

Av de øvrige drepte på norske veier i september i år var sju bilførere, tre bilpassasjerer, én syklist og to fotgjengere.

Fra januar til september i år har til sammen 226 personer mistet livet i trafikken, mot 221 i samme periode i fjor. I perioden fra 1993 til 2002 har i gjennomsnitt 227 personer mistet livet på norske veier i løpet av årets ni første måneder.