Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13 nye sars-døde i Kina, Taiwan og Hongkong

Kina, Taiwan og Hongkong meldte søndag om til sammen 13 nye dødsfall som følge av SARS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina registrerte sju nye sars-dødsfall og 163 nye smittetilfeller det siste døgnet. Fire av de siste dødsfallene er kommet i hovedstaden Beijing, ifølge kinesiske helsemyndigheter.

I løpet av den siste uken har aldri antallet omkomne ligget lavere enn dette. Også antallet smittede har de seneste dagene ligget noe høyere enn tallet som ble offentliggjort søndag.

Taiwan meldte søndag om det åttende sars-dødsfallet i landet, mens 11 nye smittetilfeller er registrert.

Også Hongkong har vært hardt rammet av lungeviruset sars, og søndag meldte myndighetene om fem nye dødsfall. Imidlertid er bare åtte nye smittetilfeller registrert, ifølge helsemyndighetene.

Søndag ble også ti av mannskapet som var om bord på det Malaysia-registrerte tankskipet «Bunga Melawis Satu» brakt til sykehus i Hongkong på grunn av mistanke om sars-smitte. Tre leger undersøkte mannskapet, fordi de hadde klagd over feber, hoste og smerter som kunne tyde på at de hadde pådratt seg sars.

(NTB-Reuters-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media