DREPT: Politiet har frigitt dette bildet av drapsofferet Angela Wrightson, som ble tatt noen år før hun ble drept. Tirsdag ble to jenter, nå 15 år, funnet skyldig i det brutale drapet. Jentene var 13 og 14 år på drapstidspunktet, og rettssaken mot de to avdekket grusomme detaljer. Foto: Cleveland Police
DREPT: Politiet har frigitt dette bildet av drapsofferet Angela Wrightson, som ble tatt noen år før hun ble drept. Tirsdag ble to jenter, nå 15 år, funnet skyldig i det brutale drapet. Jentene var 13 og 14 år på drapstidspunktet, og rettssaken mot de to avdekket grusomme detaljer. Foto: Cleveland PoliceVis mer

13 og 14 år gamle jenter drepte kvinne med spade og TV. La ut skrytebilder på Snapchat

- Jeg har aldri vært borti noe så brutalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei 13 og ei 14 år gammel jente ble i går dømt for drapet på 39 år gamle Angela Wrightson i Hartlepool i Nordøst-England.

I morgen får de to straffeutmåling i saken, og ifølge The Guardian risikerer de livstid i fengsel for det brutale drapet på kvinnen.

Den åtte uker lange rettssaken i tingretten i Leeds har avdekket grusomme detaljer i drapet begått av de to jentene.

«Alco Ange» Drapet på Wrightson skjedde 8. desember 2014. De to unge jentene skal ha blitt kjent med den 39 år gamle kvinnen da de var på jakt etter sigaretter og alkohol.

Ifølge Daily Mail skal de to jentene ha hatt en svært trøblete barndom og oppvekst, og blant annet rømt fra 18 forskjellige fosterhjem. Begge to var meldt savnet  fra sine fosterhjem da drapet skjedde.

De skal ha begynt å drikke alkohol allerede i 11-12-årsalderen, noe som ledet dem til Wrightson. Hun hadde fått tilnavnet «Alco Ange» etter å ha kjøpt alkohol og sigaretter til skolebarn.

Ifølge The Telegraph var Wrightson ansett som en snill dame, som var glad i både dyr og barn. Hun skal imidlertid ha lidd under alkoholisme og psykiske problemer. Venner var bekymret over det store antallet barn som hadde begynt å ringe henne. Men på kvelden 8. desember 2014 dukket de to unge jentene opp på døra til kvinnen.

Like etter 19.30 ble de sluppet inn i boligen. Like etter ble Wrightson observert på overvåkningskamera på den lokale butikken, der hun kjøpte ei flaske cider og sjokolade.

Sendte bilder på Snapchat  Det var like etter dette, klokka 9 på kvelden, at de første bildene av angrepet kom.

I retten ble det fortalt at ei av jentene la ut et bilde på bildedelingstjenesten Snapchat klokka på dette tidspunktet. Bildet var fra hjemme hos Wrightson og viser de to dømte jentene smilende mens Wrightson sitter i bakgrunn med merker i ansiktet.

Til slutt forlot jentene huset like etter klokka 11 på kvelden for å besøke en venn. Der ble de spurt om hvorfor klærne deres var tildekket av blod. De forklarte at begge hadde falt.

De to jentene kom tilbake til Wrightsons hjem rundt klokka to på natta. Politiet mener angrepet fortsatte etter dette, og i en telefonsamtale over Facebook skal en av jentene ha sagt følgende:

- Kom igjen. Knus hodet hennes. Slå henne. Faens drep henne.

Den andre jenta skal ha ledd i bakgrunnen mens telefonsamtalen pågikk.

Først klokka 4 på morgenen ringte de to jentene politiet for å få skyss hjem. Ifølge forklaringer i retten skal de to jentene ha spøkt og tullet i politibilen. De sendte også et bilde på Snapchat fra baksetet i politivilen der de spøkte med at de nok en gang var i en politibil.

Drept med TV og spade Først dagen etter ble 39 år gamle Wrightson funnet livløs og blodig i sofaen av sin utleier. Ifølge The Independent var åstedet blodig, og krimteknikere skal ha funnet over 100 skader på offeret.

Våpnene jentene skal ha brukt var blant annet et bord, en TV, en printer, en spade og en kjele.

Politiet mener angrepet kan ha vart totalt i over tolv timer, og kunne vise til at kvinnen hadde blitt angrepet tolv forskjellige steder i stua, før hun ble mishandlet videre mens hun lå bevisstløs og livløs på sofaen.

Ifølge Hartlepool Mail innrømmet den eldste av jentene å ha angrepet kvinnen, men at hun ikke mente å skade henne. Hun forklarte at hennes yngre venninne oppfordret henne til å angripe. Den yngste jenta nektet imidlertid for å  ha noe med angrepet å gjøre.

Jentene gikk gråtende ut fra retten i Leeds da juryen fant dem skyldig i går. Dommeren Henry Globe sa videre at det ikke er noe annen straff for jentene enn livstid i fengsel.

- Aldri vært borti noe så brutalt Drapsofferets familie har gått ut med en uttalelse der de takker politiet for hjelp og oppfølging, men at ingen straff kan få Angela Wrightson tilbake.

Politiinspektør Peter McPhillips i politidistriktet Cleveland har også kommet med en uttalelse etter at dommen falt.

- Dette var en svært uvanlig og sjokkerende hendelse. Gjennom mine nesten 25 år i tjeneste har jeg aldri vært borti et så brutalt drap begått av så unge jenter, sier han.