Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13 omkomne de siste 20 åra

Dagens raftingulykke i Sjoa er trolig den verste i Norge noensinne.

I 2007: For tre år siden døde to personer i en lignende raftingulykke i Sjoa. Arkivfoto: SCANPIX
I 2007: For tre år siden døde to personer i en lignende raftingulykke i Sjoa. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Minst tre personer er døde etter at de havnet i vannet fra rafting-båter i Sjoa i dag, og redningsmannskapene leter i 16-tida ennå etter savnede.

Raftingulykken ser ut til å være den verste i Norge noensinne.

Manglet utstyr For tre år siden, 19. juli 2007, døde en  mann (36) og en kvinne (24) fra Estland da raftingbåten de satt i kantret ved det stupbratte Åseng-juvet, der fjellsidene går 125 meter rett til værs. Flere russere som satt i samme båt ble hentet opp i live.

Også den gang mente lokale eksperter at ingen burde ha satt ut i elva på dette tidspunktet, og utlendingene skal ha manglet skikkelig utstyr til ekstremsporten.

Året før, i 2006, døde en mann fra Storbritannia i en kajakkulykke i Sjoa.

Så seint som i 2008 ble det stilt spørsmål ved sikkerheten blant østeuropeiske raftere, da til sammen 13 personer havnet i elva. To russiske kvinner var lenge savnet, men alle ble til slutt funnet i god behold.

Fem døde på fem år Fra 1990 til 1994 krevde Sjoa hele fem menneskeliv i like mange raftingulykker. Én av de omkomne var nordmann, mens to var tsjekkere, en var dansk og én østerriker.

Etter de mange dødsulykkene ble det innført strengere retningslinjer for de norske raftingselskapene.

Også i andre elver har det skjedd alvorlige raftingulykker. I 2003 ble ei 12 år gammel jente alvorlig skadet i Raundalselva på Voss, og i september 2006 ble to personer skadd da båten de satt i veltet under rafting i Jølstra i Sogn og Fjordane.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling