13 savnet etter gruveeksplosjon

13 arbeidere er fortsatt sperret inne etter en eksplosjon i en kullgruve i Vest-Virginia i USA mandag. Etter nesten tolv timer er redningsmannskaper på vei ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen skjedde rundt klokken 14 mandag norsk tid i Sago-gruven i Upshur i Vest-Virginia. Seks gruvearbeidere klarte å komme seg ut av gruven i god behold etter ulykken, mens 13 av kollegene deres fortsatt satt fast nede i gruven natt til mandag, melder ANB.

Etter å ha ventet i nesten tolv timer for å lufte ut farlige gasser, er nå redningsmannskapene igang med å ta seg inn til arbeiderne, skriver AP.

Men arbeidet er farlig, og tar lang tid. Klokka fem i natt norsk tid var det ennå ikke noe nytt om gruvearbeiderne.

Fortsatt uvisshet

Det er ennå uvisst om de 13 har overlevd ulykken, eller om de er skadde.

Det spesialtrente redningsteamet tar seg inn i gruva til fots for å ikke utløse en ny eksplosjon.

Eksplosjoner i kullgruver forårsakes ofte av at naturlig forekommende metangass bygger seg opp inne i gruva. Ifølge AP spekuleres det i om gnister fra lyn i området kan ha antent slik gass, men årsaken til eksplosjonen er fortsatt uviss.

En bulldoser jevner jorda der redningsarbeidere drillet hull for å lufte ut giftige gasser fra gruva der de 13 er fanget i natt.
Redningsarbeidere i West Virginia bruker GPS for å avgjøre hvor de skal begynne å drille luftehull for de fangede gruvearbeiderne.
Guvernør Joe Manchin i West Virginia besøker familie og venner av de 13 som fortsatt er sperret inne etter eksplosjonen.