Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13 siktet etter at 111 døde i brann på klesfabrikk

Ekteparet som eide fabrikken i Bangladesh blant de siktede.

PÅSATT BRANN: Det var tidlig mistanke om at brannen i denne klesfabrikken i Dhaka 24. november i år, var påsatt. Foto: Munir uz Zaman / AFP / NTB SCANPIX
PÅSATT BRANN: Det var tidlig mistanke om at brannen i denne klesfabrikken i Dhaka 24. november i år, var påsatt. Foto: Munir uz Zaman / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i Bangladesh sikter 13 personer for uaktsomt drap etter brannen i en klesfabrikk der 111 mennesker omkom i en brann i fjor. Blant de siktede er ekteparet som eide fabrikken.

Sammen med Delwar og Mahmuda Akter må elleve mellomledere og sikkerhetsfolk svare for dødsbrannen i utkanten av hovedstaden Dhaka 24. november 2012.

 Fabrikken laget klær som ble solgt under kjente merkenavn i USA og Europa.

Fabrikkens ansatte var for det meste kvinner med lønninger tilsvarende helt ned i 230 kroner i måneden. Mange ble kvalt av røyken fra brannen, mens andre omkom da de hoppet ut fra vinduer i den flere etasjer høye bygningen.

(NTB)