13 siktet i kokainsak

Totalt 13 personer er siktet etter et stort kokainbeslag i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et hybelhus i Tollbodgata i Kristiansand skal en en 30 år gammel student ha sittet med kokain for 1,2 millioner gjemt i boden. Politiets kontorer i Kristiansand tinghus er bare et steinkast unna.

To antatte hovedmenn, en 30 år gammel student, og en 28 år gammel kristiansander, har ifølge Fædrelandsvennen fått fornyet fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud.

Totalt er 13 personer siktet i saken.

Verdt 1,2 millioner

Det er vel fire uker siden narkotikaetterforskerne fra Kristiansand slo til mot hybelhuset i Kristiansand sentrum og beslagla vel en kilo kokain og 400 000 kroner i kontanter. Hybelhuset ligger bare et steinkast unna politihuset. Den 30 år gamle HiA-studenten som disponerte hybelen og en 28 åring ble pågrepet og

varetektsfengslet for fire uker.

Siden har en storstilt etterforskning mot miljøet rundt de to varetektsfengslede kristiansanderne resultert i ytterligere 11 pågripelser. Samtlige er siktet for befatning med kokainpartiet, og to av dem er varetektsfengslet.

- Vi mener noen av dem har hatt en mer sentral rolle i forhold til de to antatte hovedmennene enn de øvrige. Mens ni personer er løslatt etter avhør, har vi fått fengslingskjennelse på to andre, sier Kriminalsjef Arne Pedersen til avisa.

Kokainbeslaget er ifølge Fædrelandsvennen det største som noensinne er gjort på Sørlandet.

Begge de to hovedsiktede har hele tida nektet å forklare seg til politiet om narkotikaen og pengebeslaget.