13 skadd i bussulykke

Seks nordmenn og sju svensker ble skadd da en ekspressbuss kjørte av veien på vei fra Oslo til Stockholm. De skadde har kun mindre skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om ulykken 16.43 i ettermiddag, drøye to og en halv time etter at bussen kjørte fra Oslo. På E18 ved Långserud kjørte bussen fra Østfold Bilruter av veien.

13 personer ble skadd i ulykken, og av disse var fem passasjerer og sjåføren norsk. Sjåføren og to kvinner er i 50-åra, en skadde norske kvinne er 26 år.

Den yngste blant de skadde nordmennen er en 13 år gammel gutt som reiste sammen med sin eldre søster. . To av dem er kjørt til sykehus i Fredriksstad, og to er kjørt til Sentralsykehuset i Karlstad.

- Det er ingen som fikk alvorlige skader i ulykken. Det er kun snakk om mindre nakke- og hodeskader, sier politiinspektør Bjarne Andersson til Dagbladet.no.

Fem personer satt lenge fastklemt inne i bussen, men disse ble omsider skjært løs av redningsmannskaper.

Ingen andre involvert i ulykken

To norske luftambulanser ble sendt til stedet, og bisto svenske redningsmannskaper i arbeidet på ulykkesstedet.

- Det er foreløpig ikke klarlagt hva som skjedde, men det var ingen andre kjøretøy involvert i ulykken. Vi vil vite mer om ulykken når vi får snakket med sjåføren, sier Andersson.

Etter hva Dagbladet.no har fått opplyst skal bussen ha havnet utenfor veien da den passerte en avkjørsel, og så skjenet over på den andre siden av veien. Der stoppet den brått i en dypere grøft.

Långserud ligger tre mil øst for Årjäng, ikke langt fra norskegrensa. Trafikken på E18 var lenge stengt i begge retninger, men politiet sier at den nå er mulig å komme fram på veien igjen.

KJØRTE UT: Seks nordmenn er blant de 13 skadde etter at en ekspressbuss på vei fra Oslo til Stockholm kjørte av veien i ettermiddag.